Chevrepaj med päronsallad!
Till 4 pers.
50g valnötter (jag änvänder pinjenötter eftersom jag är nötallergiker, pinjenöten är ingen nöt utan en kärna)
2½ dl vetemjöl
100g smör
2 msk vatten
Fyllning
10 st marinerade soltorkade tomater
250g chevreost
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm sva rtpeppar
2 msk timjan
Sallad
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
2 krm salt
2 päron
1 salladslök
1 påse blandsallad (ca 150 g)
1) Mixa valnötter (pinje) i matberedaren, tillsätt mjöl och smör, häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp i 30min.
2) Sätt ugnen på 225 grader. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10min
3) Strimla tomaterna. Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar.
Sktiva resten av osten. Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet. Häll över äggstanningen.
4) Sänk ugnsvärmen till 200 garder och grädda pajen i nedre delen av ugenen i ca 35 min.
5) Blanda citronsaft, olja och salt.
Kärna ur päronen och skär dom i klyftor. Vänd ner dom i dressingen. Strimla salladslöken och blanda med päronen. Vänd ner salladen precis innan salladen serveras.
Smaklig spis!
50g valnötter (jag änvänder pinjenötter eftersom jag är nötallergiker, pinjenöten är ingen nöt utan en kärna)
2½ dl vetemjöl
100g smör
2 msk vatten
Fyllning
10 st marinerade soltorkade tomater
250g chevreost
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm sva rtpeppar
2 msk timjan
Sallad
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
2 krm salt
2 päron
1 salladslök
1 påse blandsallad (ca 150 g)
1) Mixa valnötter (pinje) i matberedaren, tillsätt mjöl och smör, häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp i 30min.
2) Sätt ugnen på 225 grader. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10min
3) Strimla tomaterna. Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar.
Sktiva resten av osten. Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet. Häll över äggstanningen.
4) Sänk ugnsvärmen till 200 garder och grädda pajen i nedre delen av ugenen i ca 35 min.
5) Blanda citronsaft, olja och salt.
Kärna ur päronen och skär dom i klyftor. Vänd ner dom i dressingen. Strimla salladslöken och blanda med päronen. Vänd ner salladen precis innan salladen serveras.
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback