Kladdis till Carro!
Kladdkaka
2 ägg
3dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
en liten nypa salt om du använder OSALTAT smör.
100g smält riktigt SMÖR (avsvalnat)
Blanda först ihop ägg och socker, vispa poröst. Jag vispar med vanlig visp inte elvispen.
Blanda i en annan skål bredvid ihop dom torra ingredienserna.
Häll sedan ner mjölblandningen i äggsmeten, vispa ihop.
Häll sedan i de smälta smöret, RÖR runt bara INTE vispa.
Ner med smeten i en smörad och bröad form in i ugnen, 1775 grader i 25 min.
Tips!
*Att grovhacka i 100g chocklad, ex vit el mörk är supergott. Lägg då i chokladen i smeten INNAN smöret.
*Ett annat gott tips är att när kakan är klar och kall, smällt choklad och bred över hela kakan-sen in i kylen så det stelnar
2 ägg
3dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
en liten nypa salt om du använder OSALTAT smör.
100g smält riktigt SMÖR (avsvalnat)
Blanda först ihop ägg och socker, vispa poröst. Jag vispar med vanlig visp inte elvispen.
Blanda i en annan skål bredvid ihop dom torra ingredienserna.
Häll sedan ner mjölblandningen i äggsmeten, vispa ihop.
Häll sedan i de smälta smöret, RÖR runt bara INTE vispa.
Ner med smeten i en smörad och bröad form in i ugnen, 1775 grader i 25 min.
Tips!
*Att grovhacka i 100g chocklad, ex vit el mörk är supergott. Lägg då i chokladen i smeten INNAN smöret.
*Ett annat gott tips är att när kakan är klar och kall, smällt choklad och bred över hela kakan-sen in i kylen så det stelnar
Kommentarer
Trackback