Honungsrostad sötpotatis med spenat och västerbottenost!
1kg sötpotatis
1st röd chili urkänad och i bitar
3st vitlöksklyftor
1st rosmarinkvist
1msk flytande honung
2msk olivolja
salt & peppar
100g västerbottenost
1påse färsk spenat
2msk balsamvinäger
Det går lika bra att byta ut västerbottenosten mot chvré/getost. Jag är tokig i getost och med dessa smaker går det lika bra med en härlig bit grillat kött till!
Värm ugnen till 225grader. Skala och skär potatisen i lagom bitar.
Lägg potatis, chili, vitlök & rosmarin i en långpanna (ett bra bakplåtspapper i botten är att föredra)
Ringla över honung & olja.
Salta & peppra, grädda i ugnen 20-25min.
Riv osten. Vänd ner spenat och riven ost i potatisen. Ställ in formen i ugnen och grädda 3 minuter till.Blanda om och ringla över balsamvinäger.
Personligen använder jag Icas I love eco med crema di balsamico. Finns i liten flaska, tycker den är lenare i smaken och så krämigt god!!!