Kokoslyxig linsgryta
Gul lök
Ingefära
kokosmjölk
krossade tomater
mango
morötter
torkade röda linser
turkisk yoghurt
vitlöksklyftor
chilipeppar
mald koriander
olja
ris
salt
spiskummin
Koka ris enligt anvisningar (jag använder jasminris här för tycker det passar bäst)
Hacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och tärna 250g morötter.
Hetta upp olja i en gryta el traktörpanna. Fräs lök, ingefära och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt 2 tsk mald koriander, 3 tsk spiskummin, 1 tsk chilipeppar och 1½ tsk salt.
Häll ner morotstärningar, 2½ dl torkade röda linser, 3dl vatten, 400g krossade tomater och 400g kokosmjölk. Koka upp och låt det koka under lock på svag medelvärme i ca 20 min.
Skär 1 mango på var sida om den platta kärnan, Skala bitarna, tärna och lägg upp i en skål. Servera linsgrytan med ris, färsk mango och 1 dl turkisk yoghurt.
Ingefära
kokosmjölk
krossade tomater
mango
morötter
torkade röda linser
turkisk yoghurt
vitlöksklyftor
chilipeppar
mald koriander
olja
ris
salt
spiskummin
Koka ris enligt anvisningar (jag använder jasminris här för tycker det passar bäst)
Hacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och tärna 250g morötter.
Hetta upp olja i en gryta el traktörpanna. Fräs lök, ingefära och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt 2 tsk mald koriander, 3 tsk spiskummin, 1 tsk chilipeppar och 1½ tsk salt.
Häll ner morotstärningar, 2½ dl torkade röda linser, 3dl vatten, 400g krossade tomater och 400g kokosmjölk. Koka upp och låt det koka under lock på svag medelvärme i ca 20 min.
Skär 1 mango på var sida om den platta kärnan, Skala bitarna, tärna och lägg upp i en skål. Servera linsgrytan med ris, färsk mango och 1 dl turkisk yoghurt.
Kommentarer
Trackback