Goda kallas såser!

Löksås

Turkist yoggi
Rödlök
Vitlök
Salt & Peppar
Olivolja

Skiva rödlöken tunt, lägg på en tallrik och strö över MYCKET salt! Löken ska vätska ur sig ordetligt och bli mjuk. Låt den ligga och vänd runt ibland.
Skölj edan löken i ett durkslag. Krama ur allt vatten.

Blanda med den turkiska yoggin. Pressa ner 2 klyftor vitlök. Salta och peppra. Ringla över lite olivolja!


Tzatziki

Jag gör alltid tzatziki på turkisk el grekisk yoggi. De som finns i små hinkar. En stor del av smaken sitter där!
1 gurka
Vitlöksklyftor ca 3-4st
Olivolja
Svartpeppar
salt

Riv gurkan på rivjärnet, lägg i ett durkslag. Strö över salt så gurkan vätskar ur sig. Skölj och krama ur all vätska!
Blanda ihop alla ingredienser. Blanda i en del olivolja när såsen e klar ringla över lite olja till och garnera med en svart oliv!

Fetaostsås

Turkist yoggi
200g fetaost
salt & peppar
olivolja

Riv fetaosten på rivjärnet, blanda sen ihop med alla alla ingredienserna!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0