Näring...

Idag har inte varit en bra dag... De börjar tära på mig nu att inte kunna äta. Har tappat 4 kg på EN vecka och lever i princip på vatten och vätskeersättning. Väntar på provsvar vad som står på i min lille tarm, den har fullständigt slagit bakut!

Med 3 barn hemma idag, besök på Nova för att ordna vinterskor till Tim, vinterjacka till Tim & Hallowendräkter till ungarna va jga sen helt slut.

Ingen mat, själv med 3 barn, ösregn, inga glasögon (som knäcktes mitt av på flygresan hem) ger huvudvärk jämt... När saker och ting en efter en inte gick min väg kände jag att de va stopp! Älskade mamma ryckte in, 10 pastasnäckor senare, barnen i säng (efter en pärs då Tuva bara skrek) så har jag landat igen. Nu är Greys slut så dags för mig att hoppa i säng. Får se hur natten blir... Tuva har varit vaken 2 ggr nu sista 30 min och storgråter-hoppas inte hon ska bli sjuk bara.

Imorgon är det hallowenfest på dagis, Vilmer längtar SÅ MYCKET! På fredag är de fest i skolan för Tim!

Tuva vaken igen..puh....natti!


KAP VERDE!


På Kastrup i väntan på planet!


Då har vi varit iväg på vår avkopplingsresa på Kap Verde!
En FANTASTISK vecka som vi värdesätter enormt högt!

Efter 7 timmars flygresa landade vi på en liten flygplats, tog oss igenom en seeeg passkontroll och där ute sken solen!
En bussfärd i ett land med mest sand och aloe vera liknande växter, fattigdom och en motsats till Sverige. 15 min senare svängde vi in på vårt hotellområde, bommen öppnades av vakten och ett palats fanns framför oss. Vilket ställe. DÄR kände vi direkt, vi har hamnat i ett paradis!



Innanför entrén stod personalen uppradade, ett glas välkomstdrink, incheckning sen vidare till vårt rum!

På med badkläder och rakt ner till poolen!



förutom 2 små utflyckter har veckan sett likandan ut! Vi va med på en kort rundvandring i staden Santa Maria, tog sen strandpromenaden tillbaka och andra gången taxi dit, en snabb runda i staden sen taxi hem detta tog sammanlagt 1 timme:-)

6-7 har vi vaknat och gått upp och sen vidare till en stooooor frukost. Sen bad, sol, kortspel, pratat, myst, lyssnat på musik, läst tidningar och BARA KOPPLAT AV!

12-lunch

Sen strand/pool igen och fortsatt samma som fm

15-toast dax! Varför är det så himla gott med varma mackor när man är på charter??

Fortsatt sol, bad, mys!

16-17 tiden va vi nöjda upp på rummet, duscha & göra oss klara, slappa, tittat på tv (hade FOX) myst.

19-middag. Varenda kväll åt vi som om våra 3 barn va med... Vi åt och pratade som om vi hade bråttom. I stortsett alla kvällar gick vi en liten runda på hotellområdet sen upp på rummet och ner i sängen, pratade, mös och såg på tv. Innan 21 som vi... Några kvällar (trötta som tusan) såg vi upträdena som började 21.30 2 ggr tror ja.

För många låter detta tråkigt, men vi hade vår resa klar innan vi åkte och vi ville båda samma. Vi ville BARA  få koppla av, inte fara runt, lyssna på kroppen, va vi trötta så sov vi. Vaknade ju tidigt så. Varit så himla skönt. Inga krav alls, inga måsten, bara lugn lugn lugn lugn.

Sista 2 dagarna saknade vi barnen enormt mycket och dagarna ville fyllas av barnskratt & bus!

Detta har varit en resa som betytt mycket för oss 2 och vi kommer absolut göra om det!

Vädret har varit fantastiskt, maten underbar, hotellet ljuvligt, poolen super & stranden magnifik!


















ÄLSKAR

Nu har Vilmer fått veta att vi ska åka iväg, han har gråtit och är nu som ett frimärke på oss, Jonas lämnade vardagsrummet för att slänga soporna och direkt kom tårarna och orden snyftades fram-jag vill vara med min pappa. Min mage gör ont och hela jag känner mig orolig... Min lille kille MAMMA & PAPPA ÄLSKAR DIG SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ OCH SNART ÄR VI HEMMA!

Vilmer har ändå förstått att roliga saker kommer hända med mormor & morfar när vi är borta. Det är just till dom roliga stunderna jag lutar mitt nu dåliga samvete, så mamma detta är Vilmers önskemål!

* Åka tåg med morfar
* Köpa smurf i leksaksaffären
* Gå på museet
* Titta på krokodilerna i Folkets Park-Terrariet.

Sen behöver han TONVIS av kramar & mys i soffan utöver all lek <3

Jag hoppas och tror att när vi väl satt fötterna på Kastrup och checkat in så lugnar jag ner mig, då ser jag istället allt gott vi har framför oss!
Om ett dygn befinner vi oss i luften mot SOMMAR & Sol på Kap Verde!


Tims rum!

Tims rum håller på att genomgå en förvandling! gamla möbler fick åka ut och nytt in, han börjar ju bli stor min kille nu!
Har alla möbler i vitt och nu vill jag ha in FÄRG! Tim älskar färg, fotboll & tv-spel, DET ska få synas!

Nu vill jag ha en grön knallig ryamatta, en LACK hylla


ska monteras upp på långsidan ovanför sängen och i den ska de stå en tuff väckarklocka i färg, några tuffa boxar & böcker! Även sängen ska upp med förvaring under


Vår sovrums TV ska Tim nog få, en LG LCD på 32 tum ska upp på hans vägg, ovanför tv:n ska en vit LACK hylla upp bara ett hyllplan liksom och på den ska några färgglada fotbollar ligga!
Under tv:n ska en hylla finnas, vilken sort vet jag inte än men där ska hans playstation stå!

På sängen ska påslakan i klara färger ligga!

Ena kortsidan av rummet, den väggen skulle ajg vilja ha en fräck tapet på, kusin Anna-förslag??? Sen ska en tuff hissgardin upp som du kära kusin kanske vill sy till mig när du har tid?? *blink blink*

Inspiration från ett nummer av PLAZA som handlade om tonårsrum!

Tuvisen


Jag vill ut och åka vagn för står ni det??



VET att ajg inte får trycka där....men kanske bara liiiite??

Nu börjar de!

Nu börjar de faktiskt verkligen närma sig! Så att man lite börjar förbereda sig, snart växla pengar, kolla så att alla kläder är ok, allt ordnat till barnen här hemma, alla kom ihåg lappar klara, pass ok, skype fixat ifall kris uppstår och sen den stora biten...mammahjärtat är på plats och mår ok!
Dom här sista dagar består mellan städning & matlagning endast av mys mys mys och tid med barnen!
Mina oro och så är för Vilmer. Tuva hon fattar noll och hon är så lätt att ha och göra med, Tim vi har pratat, gosat och han tycker det är helt ok. Vilmer ska vi berätta för på måndag, finns ingen mening att börja nu. Han är så VÄLDIGT mammig OCH pappig nu, är inne i en känslig fas med sig själv, varit borta från dagis länge osv så han är jag orolig för hur allt ska gå. Kanske går de galant kanske inte. Vi har bestämt att den natten/morgon vi åker ska vi inte vara under samma tak som Vilmer. Han ska få somna tryggt med oss nära. Däremot om han vaknar så är de mormor som finns där, jag fixar helt enkelt inte att om han vaknar när vi ska ge oss iväg, han gråt och denna ögon....då kommer hela jag brista fullständigt. Så för min och Vilmer skull gör vi så. Ska gosa såååå med honom sista natten och Tuva ska pussas ihjäl! Tim har jag kramat och pussat sönder och honom får jag gosa lite till med på söndag.

På tisdag morgon när vi går ombord på planet då är det bara jag och jonas som finns! Då är det vår tid & batterierna som går på låg ska laddas till fullt!

Den stora nya grejer är annars att jag nu inte längre är mammaledig! Nu har Jonas tagit över och jag jobbar, vilket är skitkul! När jag stänger dörren på kvällen, sätter mig i bilen så känner jag bara positiva sidor, puuuuuuuuuuuuuuuust hörs nog från mig och ett annat sorts lugn in´finner sig. Det känns så bra att jobba igen, att få LÄNGTA efter barnen och orka med dom på ett helt annat sätt.

Idag har vi storstädat, dammsugat, dammtorkat, skurat badrummet, torkat lister, torkat golv och fått iordning. Skönt! Lunchen är avklarad och vi har hela familjen sjunkit ner i soffan. Så skönt att vi fick allt gjort på fm och nu bara kan mysa. Riktigt trist väder ute så vi håller oss inne.

Ska ge mig iväg till affären sen för att handla hem till mina föräldrar nästa vecka. Jonas ska jobba natten så ikväll ska jag se färdigt SATC 2!

Utflykt & lappskrivning

Idag har ajg haft en utflykt med barnen här i Lomma! Snörade på oss skorna i fm, på med vindjackor, packade vagnen och gick iväg. Ner mot byn vandrade vi, tittade poch undersökte olika löv, blad, sprang i lång trappor, tävlade, läste varenda karta som fanns och busade! Påvägen ner gick vi till Lomma skateboard bana, en given lekplats för mina 2 småttingar. Kan verka tråkigt men de hade superkul! Vilmer lekte att de va stora båtar som vi fick gå ombord på, en ramp såg ut som en stor trappa med 2 steg. En överlycklig Tuva som 75ggr vandrat upp och ner där helt själv. Sen gick vi vidare till bageriet, köpte fika, vidare till KOnsum för inköp av dricka. Sen skulle vi till bibblan men de hade stängt. Så vi traskade hemåt igen! De som egentligen bara skulle bli en promenad blev ju för ungarna en helt liten utflykt!

Känner att de börjar bli dags för mig att skriva lite lappar nu inför vår resa, lappar till mormor & morfar som ska vara barnvakter. Inte för att jag inte litar på dom at de fixar detta utan för att mitt mammahjärta behöver de, alla små egenheter och vanor barnen har ska fortsätta utan att vi e här.

RSS 2.0