Tankeställare...

Jag har idag gått från fördomar till rörd, berörd & förbannad!

Har idag fikat ihop och haft en trevlig tid på stan med en man med lång historia, en trasslig sådan. Han har fått betala ett högt pris, där många med vissa diagnoser tyvärr hamnar pga i många fall förnekelse från föräldrar och DÅLIG koll från skolan! Och jag blir så in i helvete förbannad på det!
Nu bor vi lyckligtvis i en kommun med stora resurser och med fantastiska skolor MEN de ligger också ett STOOOOOOOORT engagemang hos föräldrarna.... Säger de igen TA EMOT DEN HJÄLP SOM ERBJUDS INNAN det är för sent.... FOLK vill inte er illa, dom är proffisionella och vill BARNENS bästa!

Denna mannen har som barn tyvärr varit utan allt de där och hamnat väldigt snett och gjort mkt dumt. Nu har han fått svar på varför allt detta uppstått... När man lider av svår ADHD och autsim så är det inte så enkelt att man som vuxen kan säga att de valet har han själv gjort, man måste inte slå ner någon, ta droger eller va de nu kan vara...MEN så enkelt är inte livet för dessa barn/tonåringar. Har man då dessutom autsim är ju den sociala biten i den kaosartade ADHD hjärnan inte lätt. Idag hoppas jag att han kämpar på, håller sig till de personer som ser att en ny människa tagit vid, som medicinerar för sina diagnoser, kämpar för att komma på fötter igen, gett sig ut i samhället inte bara lagt sig ner och skiter i allt.

Detta ligger mig själv nära, därför blir jag så berörd.
Det är så lätt att dömma och jag kan visst dömma själv. Men nu vet jag sanningen bakom allt. Såg in ett par ögon fulla med sorg, blygsamhet men också en värme och glöd inför en liten en.

Tycker denna låten är så fin, när jag själv har de jobbigt med Tim tänker jag på att det är den sången han skulle vilja sjunga för mig om ha bara kunnat uttrycka sig så, nu kan han inte det men gör de på sitt lilla vis. Han jag träffat idag har nog som sin högsta önskan att folk skulle ÄLSKA MIG (honom) för den han är....

http://www.youtube.com/watch?v=4UNdqmkJ_aw

VARFÖR är det så svårt att hjälpa ett barn med psykiska problem?? Så fort någon har ett fysiskt fel så är hjälp en självklarhet....varför är det så??
INGET barn vill få skäll varje dag ALLA barn VILL sköta sig men kan kanske inte.....tänk på det!

Bästa grannar!

Detta hade min bästa granne som status på sin facebook nu ikväll : 

Carita Junholt Mould:Tänk att jag utan att veta om det har haft de grannar jag alltid önskat....





Middagstips 28/5 Paj

En god tacopaj med en grönsallad, tacochips & salsadipp!

9 månader!

Idag är prinsessan 9 månader.....tiden går så rasandes fort. Föddes hon inte nyss??
Här om dagen den 24e fick Jenny & Mattias ännu en liten prins som heter Elton. Självklart söt som socker!

Trots att kl bara är strax efter 11 har ajg hunnit en hel del idag....tvättat, vikt tvätt, duschat, plockat undan, dammtorkat nedanvåningen, skurat ugnen och halva köket, tömt alla behållarna till soporna, tömt diskmaskinen, fått i mig frukost och lagt Tuva!

NU ska Vilmer & jag käka lunch, blir rester från gårdagens kasslergratäng.

Ikväll lutar det åt hämtmat, då vi har en del att stå i!

Brusten trummhinna....

Efter natten till igår som bestod av skrik i panik från Tuva och en dag igår av mkt gråt så kom förklaringen idag...
Upptäckte vid frukosten att det runnit från örat så ringde vc, fick en tid på em.
En ny trevlig dr som kändes både trevlig, lugn & noggrann. Äldre man med mkt erfarenhet och kunskapen att på ett trevligt sätt möta föräldrar! Plus i kanten till Lomma vc!!

iaf så visade sig att min tåliga prinsessa hade både en brusten trummhinna på hö öra och en ordentlig öroninflamation på vä öra där trummhinnan bucktade regällt och va röd, där det finns en risk att den med brister.,
DET ÄR INTE KONSTIGT HON GNÄLLT, VARIT SÅ ENORMT LEDSEN OCH PANIKSLAGEN MELLAN VARVEN...FYYYY VAD HON MÅSTE HAFT ONT!
Fick Cefadroxil i 10 dagar... inte nog med det så tog dom ett prov i näsan där dom sticker upp en lååååååååång smal liten pinne. usch så ledsen hon blev och de skar i mitt mamma hjärta...:-(

Vilmer har fått vara hemma nu från dagis från i onsdags och resten av veckan. Är livrädd för att han ska dra på sig några baciller och bli sjuk inför helgen då han ska få ha sitt älskade kalas!

Vi gjorde kasslergratängen till middag idag som jag la ut som mattips igår, mkt gott!!!! Gjorde dubbel sats och bytte ut den skånska senapen mot dijon.

Så nu mina heliga 30 min startar nu, LANDGÅNG på svt1! Kanonbra tv program!!!


Kasslergratäng

900g potatis
500g kassler
1 rödlök
250g fryst tärnad mango 
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk svensk senap
1 msk finriven färsk ingefära
½ tsk salt
1 dl stark riven ost
en god blandsallad

Sätt ugnen på 225 grader. skala & koka 900g poatis.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord form. skär rödlöken i tunna skivor.
sprid ut löken och mangon över kasslerna, krydda med 1 krm svartpeppar.
Blanda grädde, senap och ingefära. krydda med salt och svartpeppar. Häll över kasslern. Strö på osten och gratinera 15min.
Häll av och pressa potatisen.

servera md grönsallad.

Middagstips kassler

Kassler gratäng med mango & pressad potatis!

GRATTIS PRINSEN!!!

Idag fyller vår prins Vilmer 3år!!!!

Massa gratulationer har redan strömat in och vi har öppnat paket, byggt skepp & helikopter, busat och sjungit!



Går!

Idag lärde sig Tuva att gå längs möblerna, några stapplande steg längs soffan!
Hon e så duktig lilla tjejen!!!!!

Nu reser hon sig upp mot det mesta utan större problem!

Idag slipper vi laga middag. Ska ut och äta med Daniel & Maria. Blir till Oliveras här i Lomma. Alla som är sugna på ett mysigt, fint ställe med supergod mat! Åk dit!

http://www.oliveras.nu


Nu e jag tillbaka igen!

Några dagars uppehåll i bloggandet!
har haft en fantastisk helg uppe i Fiskebäckskil med årets bästa bröllop!!!! Tack Jenny & Kalle för denna underbara helg, vilken miljö, vilken mat, jättetrevliga vänner, bästa hotellet, vädret, vigseln ja allt va såååååå fint!!!!!!!

Är nu hemma igen och tillbaka i verkligheten!
Idag har vi varit på museet i malmö i flera timmar med vilmer & Tuva sen blev de middag hos svärmor. En perfekt dag. Imorgon är planen att Vilmer ska på dagis även om jag just nu är osäker, blivit så förkyld nu ikväll och hostan är inget kul....Ligger här bredid mig nu i vår säng. Prcis varit vaken och haft värsta hostanfallet och gråtit. Tuva hostar ikapp hon med inne från sitt rum.... Hade isf tänkt att åka in till stan och fixa de sista till Vilmers födelsedag på onsdag och gå en sväng med svärmor där inne.

Vi får väl se vart de slutar....


Vi i Fiskebäckskil

Middagstips kycklinggryta

Stekt kycklingfilé med kokosmjölk, wokgrönsaker, indiska kryddor & ris.

En härlig morgon!

Vi har busat, lekt, myst, spelat wii, haft en lång sångstund, Tuva & Vilmer har badat ihop. Tuva befinner sig under hela badstunden i ett lyckorus, hon plaskar och skrattar hela tiden:-)
Såfort hon fått på sig sina kläder så somnade hon i famnen. Nu ligger hon i sin säng. Vilmer och jag käkar melon, dricker saft och ser på film.

Grillat!

Idag blir det grillat.

Kycklingfilé, grillade sremska, kall gorgonzolasås, en sås på creme fraiche-mango chutney och curry, skivad honungsmelon, gurkstavar, potatisklyftor i ugnen med vitlöksklyftor och rödlök!
En smarrig middag med andra ord!

Vilken härlig morgon! Vi lämnade Vilmer ...

Vilken härlig morgon! Vi lämnade Vilmer på dagis kl 9 sen kom solen och jag har fått klippt gräset & kört med mossrivaren. Tuva somnade i vagnen och sover än nästan 2 timmar senare. Har precis ätit frukost ute på däcket på framsidan, sitter nu här och bara kopplar av!


Kalas!

Dessa ska bakas till Vilmers kalas!!!

http://www.recept.nu/1.145952/leila_lindholm/tillbehor/mjol/chocolate_cupcakes

Bröllop!!!

Nu är det snart äntligen dags för bröllop igen!!!!
Ska bli så jäkla kul!!!!!!!!!!!!!!

Klänning, skor, smycke och allt är nu klart:-)

Här ska festen hållas och där ska vi också bo http://www.gullmarsstrand.se/o.o.i.s/140

Dags att slå klackarna i taket!

Middagstips 18/5

Chicken cordon bleu (kycklingfilé fylld med ost & skinka) till detta blir det kokt potatis, café de paris sås och en grönsallad toppad med fetaost!

Feber...

TAR DETTA ALDRIG SLUT...DET ÄR VERKLIGEN INGET ROLIGT...
Nu har Vilmer feber IGEN och får åter vara hemma från dagis....de känns liksom hopplöst!
Så jäkla tråkigt att han aldrig får vara frisk ordentligt...

Han va så himla glad igår för äntligen har bästa kompisen på dagis kommit hem efter 3 månader i Australien och skulle idag börja igen.

SOL!

Underbara sol som kämpar sig igenom molnen!

har precis varit ute med Tim 1½ timme och spelat fotboll, Tuva har krupit runt i sommargräset bland miljarder av maskroser.... Tim har 2 nya kompusar hemma, dom busar i trädgården och hoppar på studsmattan!

Sommar=härliga barnskratt!

Har tagit fram så vi ska göra viltskavspanna idag, känns ju fel...vill grilla!!!!

Middagstips 17/5 Viltskav

Viltskavspanna med ris, pressgurka och svartvinbärsgelé!

Badprinsessan!

Igår badade Tuva & Vilmer tillsammans, jag tror de va den lyckligaste dagen i Tuvas liv! Hon va överlycklig!!!! Hon plaskade och skrattade så hon knappt fick luft. Senaste månaderna har hon suttit i sin matstol och duschat vilket jag tycker är enormt smidigt så hon har inte känt på de här med att sitta själv i stora badkaret och plaska!
Jag tror minsann även detta blir ett vattendjur!


Nybadade prinsessan med sin nya fina morgonrock som mormor köpt!




Drar storebror i håret!


Mina underbart fina barn!!!
Mamma älskar Er såååå mycket!!!


SÖTNOSARNA!!!!


Idag har Tim studiedag och är hemma med mig & Tuva. Vilmer är på dagis så Tim njuter verkligen. Vi har haft en lugn morgon. Jag har fått städat köket ordentligt, tvättat, vikt massa tvätt och lagt in, dammtorkat bottenvåningen och städat kylen!

Nu ska jag fixa lunch, Tim har beställt pannkakor.


Middagstips 16/5 Kotlett

Kotlett med kokta potatisar, kokta morötter, stekt lök, inlagd gurka och självklart hemmagjord gräddsås!

Middagstips 15/5 Kyckling

Kyckling med ris & currysås, en liten sallad på finhackad tomat, lök gurka med en god salladsdressing på!


Jag och min stora kille!

Idag har Tim och jag haft lite egentid och han fick bestämma vad vi skulle göra. Han skulle få nya domarkort & vissla för att lillebror blåst i hans andra visselpipa så nu ville han inte ha den mer....

Så vi började med Burlöv center, första besöket gick till GAME butiken-bläddrat igenom tusen spel och som vanligt kört rn (läs några) matcher på deras Xbox. Efter det blev de BR besök-köpa kort, sen va han hungrig och ville ha pölser med bröd och en snurrdricka. Efter detta körde vi till Tpys r us, i en TIMME gick vi runt där...Tim skulle kunna vara där fem timmar.

Hemma blev den sen pannkakor och kladdkakebak, Tim beställde det igår och självklart måste man ju baka då!

Kvällen har löpt på bra. Tim & Vilmer har badat, busat, spelat wii & haft kul. Vilmer somnade i bra tid och sen la sig Tim för att se en match. Bara lilla loppan kvar som inte skulle sova, hon har klättrat runt bland kuddarna i soffan, dragit mig i håret, knipt mig i kunderna, pussats, ålat sig hit och dit, knot sig i ögonen, skrattat och hållt på...när hon tittar upp så där på en och ger ifrån sig värsta leendet så ögonen lyser VEM smälter inte då??

Älskar mina fina barn!!!!

Mejl

Fick ett mejl idag för mitt blogginlägg om tankar mina tankar i E-ämnes djungeln och ekologiska köp.

Blev himla glad! Tack tack!

Vi fortsätter att handla så mkt ekologiskt som möjligt, att välja bort halvfabrikat så långt det går. 
Vi älskar att laga mat, att skapa maträtter från GRUNDEN, att njuta av en väl tillagad måltid.
VI tycker iaf det känns bättre för oss och våra barn att vi väljer bra mat till dom. Visst köper jag än en falukorv, en pizza, en kaka el vad de nu kan vara. Men i de stora hela tillagar vi MYCKET bättre mat nu och de tycker vi känns bra!

Middagstips 13/5 Köttbullar


Lunch:Pannkakor

Middag:Idag blir de hemmagjorda köttbullar, kokt potatis, brunsås & inlagd ättiksgurka!

God mat med vänner!

Spontan kvällar blir ofta bra och roliga!
Igårkväll inget undantag. Maria och Daniel va här och vi lagade till en god middag med grilldoften som spreds sig!
Daniel gjorde sin egna bearneisås-såååå gott!

Fläskkarré som vi lagt i en smarrig marinad, vitlöksfrästa majskorn, klyftpotatis, bearneisås, lambadakorvar & tzatziki! Gissa om vi va mätta sen!

Vilmer han va så glad över att Daniel äntligen också kunde vara med och satt in till honom större delen av kvällen!

Nu blir de frukost här med nybakta bullar men fuskat och varit nere på hembageriet i Lomma:-)

Grilla!

Ja vi tänker grilla idag trots vädret, så regnet som spö i backen så får vi väl stå under taket där ute isf!

Maria är här nu, vi tar de mest lugnt, pratar, bläddrar i album och myser. Ikväll kommer daniel också hit, så då ska de grillas och lagas god middag!

Middagstips 12/5 Grillad karré!

Grillade karré skivor (köp alltid med ben-godare kött då) till detta blir de egengjorda klyftpotatisar i ugnen, hemmagjord bearnaiesås & en god sallad med fetaost i!

Såsen:
http://www.tasteline.com/recept/hemgjord_bearnaisesas


Chicken sweet and sour

1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten burk ananas
600g kycklingfilé
250g morötter
3 msk ketchup
3½ msk ljus maizenaredning
olja
4 portioner ris
salt & peppar
2½ msk strösocker
2 msk vinäger
3 dl vatten

Koka 4 portioner ris.

Skala morötter och skär i tunna strimlor (ca ½ * 4cm)
Skär lök, röd- och grön paprika och ananas (spar juicen) i jämsora bitar ca 2*2cm.
Skär kycklingfilén i tärningar.

Bryn kycklingen lätt i lite olja, krydda med salt och peppar. Häll sedan över på en tallrik.

Tillsätt ytterliggare lite olja och fräs morötter, lök och paprika så att de mjuknar något men behåller tuggmotstånd. Lägg sedan ner ananasen och krydda med lite salt.

Rör ner ketchup, vinäger, strösocker, ananasjuicen, vatten och maizenaredning. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Lägg ner kycklingen och låt allt bli varmt. Servera med nykokt ris!

Middagstips 11/5 Chicken sweet

Chicken sweet and sour med ris.

Kycklingwrap

Ännu en jättegod middag! Väldigt lätt dessutom att tillaga!!!

250g Cocktailtomater
½ Gurka
½ Kruksallad
ca 500g Kycklingfilé
ca 300g Lammkorv
4st Libanesiska pitabröd (dessa är grymt goda, så leta rätt på dessa)
1 Rödlök
3 dlTurkisk yoghurt
2-3Vitlöksklyfta
1 zuccini
olja
1 mskoregano
1½ mskpaprikapulver
salt
1 tsk spiskummin
svartpeppar

Börja med tzatzikin.
Riv ca ½ gurka, lägg i ett durkslag och salta ordetligt. Låt stå någon minut, skölj och KRAMA UR SÅ MYCKET VÄTSKA som möjligt. Blanda med yoghurten. Pressa i 2 vitlöksklyftor el efter önskad smak. Salta peppra och ringla över olivolja. Blnda väl. Ställ in i kylen sålänge.

Tärna 1 zuccini och 1 rödlök, lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna. Skölj och skär upp salladen. Strimla kycklingen och skär lammkorven.
Stek först kycklingen, sedan lammkorven salta och peppra.

Fräs zuccini och rödlök tillsammans, krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver & oregano.

Lägg upp allt i skålar så man själv kan göra sin wrap och ställ fram tzatzikin också! 
OTROLIGT GOTT!!!!!


Middagstips 10/5 kyckling & lammkorv

Kycklingwrap med lammkorv, sallad och tzatziki!

Som jag trodde

De va öroninflamation Tuva hade, på vänster öra igen. Kåvepenin 3ggr om dagen nu i 7 dagar. Brukar vända rätt fort efter kuren dragit igång så de känns skönt.

Vilmer & jag ska äta lite lunch nu ute i vårsolen!
Goda rester från igår, potatis-och köttfärsgratängen. Tycker verkligen ni ska prova den.VÄLDIGT GOTT!!!!!!
Vi gjorde dubbel sats, så vi har fryst in plus att de blev lunch till oss alla idag!

Har skruit upp färsk annanas och köpt jordgubbar som vi ska smaska på sen efter lunchen när vi njuter där ute!

Hade blivit något fel när jag la upp receptet på HONUNGSROSTAD SÖTPOTATIS MED VÄSTERBOTTENOST men det är ordnat nu så nu kan ni laga den utsökta potatisen i helgen när ni grillar!

VÅRDCENTRALEN....... BLIR TOOOOOOOOOOKIG ...

VÅRDCENTRALEN....... BLIR TOOOOOOOOOOKIG PÅ VC SYSTEM, ATT MAN INTE ENS KAN KOMMA FRAM I TELEFONKÖ!!!!!!!!!!! SJUKT JU & DE RETAR MIG!!!!! TRÖTT som jag vet inte vad...sovit mellan 23-01 sen har jag varit där nere med Tuva fram till kl 05... vaggat, varit känguru mamma och hållt på. Kl fem somnade hon äntligen i min säng och så sov hon till sju så fick en stund sömn där med...gässssssssssssssssp!


Att inte räcka till....... idag känns de i...

Att inte räcka till....... idag känns de inget kul. Jag räcker inte till. Vilmer vill hela tiden leka, leka MED mig. Tuva är liten, mår inget bra och vill bara ligga i min famn största delen. Att se Vilmer hur ledsen och besviken han blir när jag inte kan vara med honom. Har byggt en tågbana med honom nu men nu vill han leka, drar och kallar på mig. Vi har lekt mkt men idag vill han leka hela tiden och ihop... Är smärtsamt att inte kunna. Tuva ligger som en liten trasdocka hos mig, behöver vila och gör de bara i mob famn... trodde hon kunde sova i sin säng innan, men 15min senare satt hon upp i sängen och grät...:-( Jonas jobbar så e ju själv...


Potatis- och köttfärsgratäng

Gul lök
Gurka
Sallad på kruka
Nötfärs
Potatis
Riven ost
Rödlök
Tomater
Vitlöksklyftor
Äpple
Matfett
Mjölk
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Torkad basilika
Vetemjöl
Vinäger

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en gratängform, ca 20*30cm.

Skala och skiva 900g potatis i 2mm tunna skivor. Lägg hälften av skivorna i botten på gratängformen och lämna hälften på skärbrädan. Hacka 1 gul lök.

Ostsås: Smällt 2 msk matfett i en kastrull, rör ner 4 msk vetemjöl till en smet och vispa ner 5dl mjölk, lite i taget för att undvika klumpar. Tillsätt ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under omröring tills såsen tjocknat. Fortsätt parallellt med nästa steg men glöm inte att fortsätta vispa i såsen. När såsen tjocknat, rör ner 150g riven ost och dra kastrullen från plattan.

Bryn löken och 500g nötfärs i en stekpanna. Pressa ner 3 vitlöksklyftor och krydda med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1½ msk torkad basilika. Tillsätt 1 dl vatten.

Häll köttfärsen ovanpå potatisen i gratängformen och fördela resten av potatisen ovanpå. Häll över ostsåsen så att den fördelar sig jämt. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 40min och efter ungefär halva tiden när ytan fått en fin gyllenbrun färg lägg över aluminiumfolie så de inte bränns.

Gör en sallad av ½ kruka kaskadsallad, 3 tomater, ½ äpple, ½ gurka och 1/4 rödlök tunt skivad. Servera gärna med en god vinäger.

Middagstips 9/5 Potatis & köttfärslåda

En potatis- och köttfärsgratäng och sallad med äpple och rödlök

Honungsrostad sötpotatis med spenat och västerbottenost!

1kg sötpotatis
1st röd chili urkänad och i bitar
3st vitlöksklyftor
1st rosmarinkvist
1msk flytande honung
2msk olivolja
salt & peppar
100g västerbottenost
1påse färsk spenat
2msk balsamvinäger

Det går lika bra att byta ut västerbottenosten mot chvré/getost. Jag är tokig i getost och med dessa smaker går det lika bra med en härlig bit grillat kött till!

Värm ugnen till 225grader. Skala och skär potatisen i lagom bitar.

Lägg potatis, chili, vitlök & rosmarin i en långpanna (ett bra bakplåtspapper i botten är att föredra)
Ringla över honung & olja.

Salta & peppra, grädda i ugnen 20-25min.

Riv osten. Vänd ner spenat och riven ost i potatisen. Ställ in formen i ugnen och grädda 3 minuter till.Blanda om och ringla över balsamvinäger.
Personligen använder jag Icas I love eco med crema di balsamico. Finns i liten flaska, tycker den är lenare i smaken och så krämigt god!!!






Tuva med sin bastukropp..

Febern fortsätter, 40.2 idag och inatt säkert 41 då va hon verkligen brännhet. Då gick jag ner och satt med henne 1 timme tills jag kände att det började vända. Känns alltid oroligt när febern är så otroligt hög.
Trots Panodil får jag inte ner febern helt 2 timmar efter panodilen hade hon ändå nästan 39grader.

Har precis lagt henne nu för att få sova lite, hoppas hon kna det. har slumrat av och ann i min man under dagen men vaknat så fort jag lagt ifrån mig henne.

Har trots det ändå hunnit med massa lek med Vilmer idag. 2 timmar lekte vi uppe på hans rum, byggde torn säkert 795 ggr som han fick rasa=)

Tim ringde för en stund sen, varit match idag. Blev 2-2 och han va nöjd!

Vilmer och jag har käkat lunch och passar nu på att koppla av lite, känner jag behöver det. Är rätt slut i knoppen!

Kalas, feberfrossa & de eviga åkandet på sparkcykeln...

Äntligen va de så dags för Vilmer att gå på sitt första riktiga barnkalas! Han har väntat sååå på denna dagen. Imorse va han pigg som en mört, for runt här på sin sparkcykel (som vanligt) och undrade NÄR vi skulle köra till Theo.
Det va dessutom maskerad kalas, så att både få vara utklädd till spindelmannen OCh gå på påkalas bättre kan väl knappast en dag få bli!

Han klädde själv av sig pyjamasen, for upp och hämtade nya kalsonger, borstade gladeligen tänderna, tog på sig sin spindelmannen dräkt hjälpte mig slå in paket! Detta skedde vid kl 9 och han skulle vara där 12....:-)

Kalaset gick jättebra, Vilmer tyckte de va SÅ kul, de lös i ögonen på honom och han busade, lekte lekar, åt och skötte sig utmärkt!

När kalaset va slut började Tuva plötsligt att darra i hela kroppen och munnen som när man hacka tänder...den va sååå synd om henne hon såg helt färdig ut... När vi kom hem tog jag tempen...39.4! STACKARS LITEN... Nu pillar hon sig i örat stup i ett, förbereder mig på en jobbig natt.
Somnade sju och har precis varit uppe och tröstat henne för hon grät nu. JOnas är på svensexa så får se när han kommer hem men han ska upp kl.05 eftersom han jobbar A-tur imorgon så kan inte ta hjäp av honom inatt han behöver sova.

Vilmer & jag beställde pizza ikväll som vi fick hemkört-VILKEN lyx!!!!
Vilmer åt några tuggor pizza bara MEN tuggade i sig hela TVÅ burkar med pizza sallad. Nu har han dessutom ätit 4 rån med smör och ost.Alldeles strax välling sen e de natti natt för honom med.

Eviga åkandet på sparkcykeln står Vilmer för...denna blixten McQueen sparkcykel är med överallt, ska han från ett rum till ett annat åker han på den....till köket, från köket, till toa, till vardagsrum hit och dit, till affär, ut på promenad, ute på trädäcket med andra ord ÖVERALLT och blixten ska med vart vi än kör...:-)

Jajamen!

Vilmer är bara för härlig!

Av någon anledning så har han fastnat för denna låten

http://www.youtube.com/watch?v=rU-ngQ5hSF8

och så fort den spelas på radion går benen på honom och han sjunger med!

Undrar bara vad fröken Johanna på dagis ska säga när Vilmer sjunger

- jajamen titta vad jag hitta på scenen....en trosa i en spetsmodell.....:-) hahahahha


Kokoslyxig linsgryta

Gul lök
Ingefära
kokosmjölk
krossade tomater
mango
morötter
torkade röda linser
turkisk yoghurt
vitlöksklyftor
chilipeppar
mald koriander
olja
ris
salt
spiskummin

Koka ris enligt anvisningar (jag använder jasminris här för tycker det passar bäst)

Hacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och tärna 250g morötter.

Hetta upp olja i en gryta el traktörpanna. Fräs lök, ingefära och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt 2 tsk mald koriander, 3 tsk spiskummin, 1 tsk chilipeppar och 1½ tsk salt.

Häll ner morotstärningar, 2½ dl torkade röda linser, 3dl vatten, 400g krossade tomater och 400g kokosmjölk. Koka upp och låt det koka under lock på svag medelvärme i ca 20 min.

Skär 1 mango på var sida om den platta kärnan, Skala bitarna, tärna och lägg upp i en skål. Servera linsgrytan med ris, färsk mango och 1 dl turkisk yoghurt.

Middagstips 7/5 Linsgryta

Kokoslyxig linsgryta!

De här med sovmorgon är ju som bortblåst!

Jag inser typ varenda dag varför vi inte är vakna till framåt natten eller varför vi inte håller igång till 2 på natten när vi är iväg...

Tuva har nu flera nätter vaknat vid 4-5 så får hon mat då sen tar de en timme ungefär så somnar hon igen om man har tur. Kl.4:30 gick hon och jag upp idag, de va redan fullt i vår säng då lillprinsen kom intassandes  innann under natten och kröp ner mellan oss.
Så vi satte oss i soffan och mös tittade ut på stormen som rådde och regnet som öste ner. Skulle de inte vara VÅR nu...??? För när jag tittar ut är det höstlikt. jag tyckte minsann jag la in en beställning på ljumma kvällar med härliga vårdagar där solen värmer oss!

Här kommer lite nya bilder på Tuva


TUVA ÄTER LITEN SMÖRGÅS MED SMÖR & LEVERPASTEJ FÖR FÖRSTA GÅNGEN!

Som vanligt massa kladd...


Tuggar & funderar vad de va som landa i munnen....


Tror jag spottar ut det igen!


Dessa kladdiga händer....


Äntligen fick jag nått gott, YOGHURT e smaskens då kan man vara glad igen!


Smuttsig men söt som få iaf!

SMÖRGÅSRÅN DAGS; GOTT!!!!




Kan man annat än älska detta matmonster?=)

LITE BUS I PYJAMAS INNAN SÄNGEN & NATTI NATT








Första middagen!

Åhhhh va gott de va!
NU är första middagen lagad från Linas matkasse. Det blev 10p av 10!

Vilken perfekt sammansatt måltid, lätt att tillaga, vilka smaker, de va sååååå otroligt gott!

Citron-och dilloljan lär vi använda många ggr, den gifte sig ihop med fisken! Mmmmmmmmm


Har sakt de förut, min man är något alldeles extra!
Nu har han svängt ihop en kladdkaka och kastade sig sen på cykeln för att fara till Statoil och handla vispgrädde.
En kalasdessert efter en toppen middag!!!!

Älskling-du är bäst och jag älllllllllskar diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig!!!!!!!!! <3

Stekt torsk med serranochips

Ca 600g torskfileer
citron
1 kruka dill
1 bunte färsk grön sparris
potatis
serranoskinka
tomater
turkisk yoghurt
flytande honung
smör
salt
vitpeppar

Koka ca 1 kg potatis, dekorera sedan med 1/4 kruka dill.

Dill och citronoljan: Finriv skalet och pressa saften ur 1 citron. Hacka ca 3/4 kruka dill och blanda med citron och skal. Tillsätt 4 msk olja och 1 krm salt. Balansera det syrliga med 1 tsk flytande honung.

Koka upp en kastrull med vatten, tillsätt sedan salt. Skär bort ett par cm av den nedre träiga delen av 250g grön sparris. Är sparrisen grov, kan den behövas skalas med grönsaksskalaren. Lägg annars ner den direkt i sjudande vatten ca 3-4 minuter. Lägg upp på ett fat tillsammans med 2 tomater i skivor.

Stek 80g serranoskinka på medelvärme i en stekpanna UTAN matfett tills skivorna drar ihop sig. Lägg dem sedan på hushållspapper.

Skär torsken i portionsbitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken på medelvärme några minuter per sida. Krydda med salt och vitpeppar.

Servera den nystekta torsken toppad med serranochips, till potatis, kokt sparris och skivad tomat. Ringla över citron-och dilloljan och servera med 2 dl turkisk yoghurt!

Middagstips 6/5 Torsk

Stekt torsk med serranochips , färsk sparris ocg citron-och dillolja!

Se recept under kategorin RECEPT!

Moffar stooort ket....

Jag vill börja med att ge ett STORT GRATTIS TILL PERNILLA!!!!!
Grattis vännen, vilken spännande resa ni har framför er som vi har glädjen att få följa! Hoppas vi kan ses snart!!!!!

Igår hände inte speciellt mycket, har haft min underbara mamma här ute nu i 2 dagar. Fast man är 30år så är mamma ändå alltid MAMMA och en alldeles speciell person!

Vi njöt ute en stund i trädgården när solne tittiade fram och kunde sitta ute och äta med en varm kvällssol som lös på oss. Svårt att förstå med take på dagens väder....Fy hundan så kallt!
Vi har sen 1 månad tillbaka stängt av värmen, men idag fick den åka på igen, va ju svinkallt här hemma. Så nu har vi värme i huset igen-skönt!

Ska lägga upp lite middagstips nu och recept.

Sen har jag tänkt ta en snabb sväng till Nova för att kolla på en stor segelduk att ha ute på altanen som solskydd. Ska även fixa en liten present till åt Theo som Vilmer ska på kalas till på lördag och en liten present till åt Vilmer från min mormor. Så är alla Vilmers presenter klara!

Skulle behöva nerom till bagaren också för att lämna en bild på Blixten McQueen. Han ska göra en sådan tårta som vilmer ska ha på sin födelsedag.
Vilmer har önskat sig ballonger, Blixten McQueen tårta, presenter, ljus och en pinjata!

Moffar ha stooor ket till Vilmer säger han jämt och så rabblar han upp vad han vill ha när det är hans födelsedag:-)
(Morfar har stort paket till Vilmer betyder det om ngn inte förstod)

P&K

Middagstips 5/5 Korvgryta

Korvgryta

1-2st PUSTAkorv, dom tjocka!
½ falukorv
½ gul lök
ca 6-8 champinjoner
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vispgrädde
½ liten burk majskorn
några varv med peppar och salt kvarnen
1½ tsk skånsk senap

Börja att skiva korv i önskade bitar. Stek sen pusta korven först så den får lite färg därefter falukorven, skölj INTE ur pannan mellan varven, vill bibehålla alla kryddorna och hettan från pustakorven som nu är i smöret.
Fräs löken och häll över i grytan där du lagt korven.
Fräs champinjonerna som du skivat också dessa i pustasmöret som blivit.

Lägg över allt i grytan. Häll på grädde, blanda i senapen, majs och buljongtärningen. Vrid några tag med salt och peppar kvarnarna!

Mer kryddor behövs inte om du använder en ordetlig pustakorv! Tips är från Markos Charkt!

Servera med ris el pasta!

Glöm inte!

Ni glömmer väl inte Grey´s nu på femman?=)

KAP VERDE!!!!!!!!!!!

Om 160 dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Då lyfter planet med oss till Kap Verde.

De ska bli så otroligt skönt så de går inte att beskriva!!!! RIKTIGT SEMESTER <3

Här ska vi bo!
Visst ser de härligt ut!!!

http://www.riu.com/sc/Paises/cape-verde/island-of-sal/clubhotel-riu-funana/index.jsp?src=gbr_SW_ppc_Hoteles_Europa_googleadwords_Riu_SW_Riu_Funana

Vi åker med fritidsresor så här är deras länk

http://www.fritidsresor.se/resa/kap-verde/sal/santa-maria/clubhotel-riu-funana/?season=vinter-10-11?

De känns länge, men när vi bokade va de 260 dagar nått tills de va dax och nu är de "bara" 160 dagar....nu har vi en fin sommar framför oss och sen när allvaret börjar igen och jag börjat jobba då lyfter vi!

H&M

Kom en ny H&M katalog idag..på sid 51 vill jag ha A,B,C,...., E,F,G,H=)

Får bläddra vidare, säkert lika mkt till Tim & Vilmer=)

Tuvas Cardigan!

Har fått väldigt mycket fina kommentarer och ord om Tuvas superfina Cardigan.

Den kommer från My Kidoo

Här hittar ni den:-)

http://mykidoo.se/products/Cardigan-Rosa.html#


Per Morberg

Vill rekomendera 2 superbra kokböcker!

Kokböcker med såklart goda recept, men också väldigt välskrivna, fina bilder och med mat alla kan klara av. Jag gillar Per Morberg skarpt, tycker han är superskön, rolig till tusen och lagar regäl och bra mat från GRUNDEN!

Morberg-scenen, konsten och livet att laga mat
Morberg GRILLAR

http://www.bokia.se/bok/9789174240085/morberg-per-morberg/




nöjd!

Kämpat och varit den duktiga mamman för mina barn idag trots att jag mår skit på ren snenska...

19:30 så va alla TRE barnen i säng, Vilmer & Tuva sover, Tim ligger nerbäddad och ser en film som han brukar fram till 20:30 då han släcker lampan och somnar. Jag har tagit täcket och kudden och bäddat ner mig i soffan igen. Kurerra mig/se på tv tid. Min näsa och överläpp är rent sårig av de 1000ggr jag snytit mig idag...

Dammsugning, disk och vikning av tvätt får vänta, finns INGEN ork till det idag...

Nu värker öronen med.
Tuva verkar också ha ont i öronen, så blir nog ett läkarbesök med henne imorgon.

PROSIT!

4.675.000

Bara ett stenkast från oss, ca 100m ligger detta hus som Fru Lang gärna skulle vilja vara ägare till...dock bara med 3 sovrum men ändå...så om någon har nån mille över så är det fritt fram att skänka till mig och min familj;-)

En dröm med 1 plans hus i perfekt skick och lättskött trädgård..bara att flytta rakt in... VILLLLLLLLLLL=)

http://www.hemnet.se/beskrivning/661655?r=3

Badrum

Skulle vilja ha några nya skåp tillbadrummet, för att piffa upp och få lite nytt. Skulle ju behöva helrenoveras men det kostar en del vilket vi inte har råd med nu.
Men hittade 3 skåp som hade varit fint där inne. För 2000kr så kunde de blev nytt och uppfräshat lite!

Eftersom förvaring är ett ledord i detta huset krävs de de lite skåp!







Detta här är ju också väldigt snyggt men istället för 345kr för de vita underskåpet blir denna kombination 3790 fast det är ju med ny vask och kran också, men visst är det kanonfint!




Närbild på vasken (allt på bilden ingår)


Ligger nerbäddad i soffan med Vilmer täcke...

Ligger nerbäddad i soffan med Vilmer täcke och kudde. Förstår varför han älskar ligga i denna soffan, riktigt skönt! Här är nu helt lugnt, Jonas stack precis till jobb och Tuva sover. Dom andra två är i skola/dagis. Har lyckats sova en stund. Ser ut som en rishög med illröd näsa av allt snytande. Huvudet dunkar ikapp med hjärtslagen. Fy fan, va länge sen jag va så här fullkomligt utslagen...förkylning,allergi och migrän samtidigt roligare kan de va. Ska på något vis reda ut 3 barn, läxläsning, laga middag, vara bra mamma och läggningar sen. Klarar de ju såklart för de finns inget val men är nog också allt. Skulle vilja lyfta luren och ringa en mattant, hushållerska och en nanny.... Prosit Prosit dunk dunk...


Linas matkasse

Mellan 17-22 kommer leveransen med Linas matkasse :-)

Veckans meny består av:

*Chicken sweet and sour med ris
*Stekt kolja med serranochips, färsk sparris och dill- och citronolja
*Kokoslyxig linsgryta med färsk mango och ris
*Kycklingwrap med lammkorv, grönsaker och tzatziki
*Potatis- och köttfärsgratäng och sallad med äpple och rödlök

Låter väl gott??!!

Dunder mega förkyld....... Är totalt ge...

Dunder mega förkyld....... Är totalt genomförkyld, halsen genomtjock, Bihålerna proppfulla och migrän.... skulle helst slippa gå ur sängen för det är inget kul att må på detta viset. Hade jag varit barnfri hade jag legat nerbäddad precis hela dagen. Men med tre barn hemma som ska till dagis, skola, laga middag och allt annat som hör till OCH med en man som är borta till 23:00 ikväll.....:-(


Middagstips 2/5

En söndagsklassiker!

Porter stek med sås på skyn & rödvin, kokt potatis och kokta morötter!

Recept finns i gamla Vår kokbok.


Middagstips 1/5

Gjorde en köttgryta idag med grytbitar, morötter, lök, svamp, palsternacka, timjan , lagerblad, salt, peppar, balsamvinäger, soja, rött vin, kalvfond & vatten!

Blev riktigt gott!!!!!

Trött...

Har inget att skriva om, el de har jag nog. Men ingen ork att formulera till något bra.

Så tack o gonatt och trevlig lördag på er alla!

Valborg


Tuva gungar lite innan vi ska ge oss iväg


En fantastiskt god middag!!!
På bordet fanns det kyckling/fläskfilé spett, salamichips, sötpotatis i ugn med bladspenat och västerbottenost, små brieost mackor, fetaost och soltorkad tomatsås, parmalindad melon!


Bus i lekrummet!!!


Fler bilder kommer, men nu sticker jag först ut på 1 timms power walk!

6:45

Precis som jag misstänkte, ingen sovmorgon här inte....

Nu är kl.8 och mina killar sover fortfarande där uppe:-)

RSS 2.0