HASSEL....

NU är det igång på allvar...pollen...nu är det hassel som är den j*vliga boven. Just nu ser jag ut som jag gråtit i en vecka. Mina ögon kliar något fruktansvärt, är illröda och små..gör liksom ont. Ont på ett alldeles speciellt vis som de bara gör under pollensäsongen. Detta trots en Depå Medrol injektion OCH 2 st Poaramin piller vilket är de tyngsta man kan ta. Nu får de bli en Tavegyl också innan jag blir toss!


Bowlingset

Barnen har fått ett bowlingset och är överlyckliga!!! Än bara Vilmer som sett de, Tim leker hos en kompis:-)

Sopstationen

Hämtar Vilmer på dagis fyra, sen kör vi en snabb sväng till Sysav för att kasta lite skräp, 2 bord, en spjälsäng och lite annat skrafs de jag kan få plats med.

Calisiviruset...

jaha...fick ett sms av Jonas nyss. Dom har fått CALISIVIRUSET på sin avd nu.... Ska man få de nu också...VILL INTE!


HUR ska VI klara oss utan henne....

Regnet de öser ner, Jonas fick ta bilen vilket resuklterar i att jag måste gå till skolan. Söta underbara Ann kör Tim hem!

De börjar så sakta sjunka in att någon ny ska ta hennes plats när T börjar 4an.... Är skitjobigt!
Den som efterträder har skyhöga axlar att mantla....bättre assistent än Ann de blir svårt att hitta...

Spela röööööd & blå!

Vilmer hann inte ens öppna ögonen innan han berättade att mormor spelade blå och Vilmer spelade röööööööööööööööööööööd.... och innan jag lyckades få fram att de va mormors nya bowlingklot....  Ni skulle hört med vilken bestämd röst han sa det och pekade bestämt med hela armen. När jag sen sa att ajg spelade med gul då titta han på mig som jag va från en annan planet... NÄ mormor och VIMMER (han hoppar ibland över sitt L) SPELA! INTE mamma!!!!

Ojoj...lillen e bestämd!

Men såklart ska mormor och vilmer få spela bowling själv nu när jag förstod att de va det han menade!


Middagstips Lax

Middagen här hemma ikväll blir sesampanerade laxfileér med ris och en kall sås på turkist yoggi med sweet chilisås, salt & peppar i.

Enkelt och gott!

Frukost....nyttig-nej!

Mina promenader går inte bra, fy jag e så slö! Funderar över ett straff för mig själv varje dag som jag INTE går men vad??? Vill piska mig ut, även fast de regnar som nu!

Min frukost/lunch va inte heller så bra, en knäcke med räksallad och en bit kladdkaka!

Aja, ska se om jag piskar ut mig....måste!

Försäkringskassan & LSS

Har ringt kommunens LSS handläggare nu varje dag i en vecka...FULLSTÄNDIGT omöjliga att få tag på!

Ringde försäkringskassan också. plats 487 i kö....de e ju ett skämt! Men men, nu e de gjort iaf!

NUUUU ska jag göra frukost, fy vilket trist väder de e idag och jag måste GÅ och hämta Tim för Jonas fick punka på sin cykel imorse så fick ta bilen:-( SUCK!

Prinsessan


Vi önskar alla GLAD PÅSK!!!!!!


Regn...

Vaknade till av att jag drömde att jag blev skjuten på nära håll.... hade i drömmen sett då vi stod och väntade att en bil kom körande, passageraren hade en silvrig pistol berättade de för Jonas som stog bredvid mig. Männen kom emot mig och han tog upp sin pistol och sköt mig.... fyyyyyyy så äckligt de va!

Tyvärr va sängen bredvid mig tom då, Jonas redan på jobb:-(

Tittar sen ut...regn regn regn!

Farsan

Pappa Fares är min nya idol, VILKEN skön typ och att dömma efter Skavlan så verkar han ha samma personighet som i filmen!

Han är ju störtskön!

Brunch hos fam Blom!

"Lille" Johan är hemma och detta firas med en brunch idag!

Ser fram emot massa smarrigt käk!

En smak av våren!

I fredags fick man verkligen känna av den kommande våren!
Vi hade över 20 grader varmt på vår baksida, la ut en tjockt täcke och filt där Tuva lekte på i flera timmar, Vilmer va överlycklig lekte och busade i trädgården. Vi njöt, kände värme, fick använda trädgårdsmöblerna när vi åt lunch. SÅ HÄRLIGT!!!!

När Jonas kom hem for jag iväg till Ica Maxi för storhandling, 3625kr fattigare och äntligen en full kyl, frys och skafferi fullt igen=)

Sen grillade vi rostbiff som vi hade hasselbackspotatis och whiskeysås till! Några glas kallt vitt vin åkte ner också. Till dessert hade Jonas gjort en chokladmousse, recept från Jan Hedh kna beskrivas med ett enda ord - DRÖÖÖÖÖÖM!

Recept kommer inom kort!

Igår skulle vi träffas hemma hos mina föräldrar jag och syrran med våra kids och män. Men JOnas jobba och tyvärr blev lille Elvin dålig och fick maginfluensan så de blev bara jag, Tuva & vilmer som åkte hem till mormor &morfar. Vi hade en riktigt mysig em med god mat!!!!

Påskfix och en dag på stan

Står på schemat imorgon.

Ska ordna lite påskpynt och påskägg till barnen. Kl 15.00 ska svärmor hämtas för en dag på stan:-) Vi ska leta klänningar till bröllopet plus att jag ska handla nya vårskor till barnen, Vilmer ska få ny skaljacka & byxa, Tuva en vårmössa, Vilmer och Tim lite nya byxor och några t-shirts i fina färger.

På fredag måste jag åka iväg coh storhandla, vår kyl & frys e helt tomma!

Väntar på att Tim ska komma hem, ska sova här inatt. Sen e de Greys ikväll:-)

Habiliteringsmöte

Har möte på hab idag med psykolog och specialpedagog. Vi träffas 1 gång varannanvecka. Tycker det känns bra. Är hela tiden olika saker som kommer upp, som jag behöver vägledning för. Jari som är vår barnpsykolog är så himla bra. Han ska även snart bröja träffa Tim, för att Tim ska få en egen kontakt där han förhoppningsvis lär sig ventliera lite och kan bilda sig en egen kontakt där deras ord stannar dom emellan.
Kaki som är vår specialpedagog....hon är ja hon är så fantastisk. Hon har något få människor i världen har. De där extra som jag inte kan peka på, ALDRIG ALDRIG ALDRIG känner man sig dum nertryck dålig eller något. Saker man kanske borde förstått skulle ske som man kanske inte förstått, aldrig hon skulle anklaga eller lägga någon som helst skuld på mig. Sen har hon en sån fantastisk känsla och kunskap för våra speciella barn, den där extra känslan och engagemang som ingen annan har. Det är som om hon förstår varje liten individ på ett sätt som vi andra inte kan göra. Nästan som hon talar för dom som om hon skulle varit I deras hjärna. Svårt att förklara, när man mött henne och sett livsgnistan i hennes ögon då vet man hur fantastisk hon är. Och hur hon jobbar med HELA familjen för att ALLA ska må bra, vare sig man bara har ett barn, 3, 5, 7 eller 10 så är hon fast besluten att det SKA fungera för alla och för henne är det inget konstigt.
Önskar att ALLA som behöver jobba extra med sina barn pga olika problem skulle få träffa denna fantastiska människa. Hon är mitt stora stora stöd de kan jag lova, även om de finns fler. Men hon förstår mig som ingen annan gör.


Bugg-goa ungar-MFF

När jag körde ner för att hämta Tim på träningen, spelades precis en låt med Robert Gustavssons grupp- Rolandz tror jag dom heter. Hur som helst, jag skulle vilja lära mig bugga! Är nämligen TOTALT urkass på just de, noll taktkänsla, stel som en käpp. Tror de skulle vara himla skoj. Snart e de ju bröllop och då blir de ju en hel del bugg. Skulle över lag vilja lära mig dansa lite mer!

Blev i övrigt både irriterad, arg och paff när ajg körde ner för att hämta Tim på träningen. Hör till att sen han började på fotbollen så har jag varit där, i ur och skur, sol, 15 minusgrader ja varje gång utom med idag 3 ggr! När jag kör dit, då möter jag Tim ute på den stora vägen!!!! (Stora i Lommagator mätt) Där gick han själv, 9år på kvällen... Då hade träningen av någon anledning som Tim inte lyckats förklara för mig slutat TIDIGARE! MEN HALLÅÅÅÅÅÅÅÅ, har tränarna inget som helst ansvar här, utan bara släpper iväg dom hur som helst??? Dessutom vet dom att Tim inte är som alla andra.... När DOM väljer att avsluta träningen tidigare UTAN att meddela oss föräldrar då får man fanimej se till så barnen är under uppsyn! Tänk om jag nu tagit ett annat håll till träningen, kommit till planen och ingen varit där, ingen Tim... Då hade jag fått ett frispel!!!!!! Jag e så noga med Tim, att han blir körd och att ajg vet var han är osv så kommer dom bara och förstör.....!

Tim har varit så himla fin, lugn och go idag. De e så härligt när han är i sån harmoni med sig själv, värmer mammahjärtat!
Barnen är nybadade idag. Vilmer somnade i soffan när han tittade på MFF-ÖSK nu ikväll. Tuva och jag va uppe hos Tim då. Tittade när han spelade sitt nya fotbollsspel som han köpte idag.

HEJJA MALMÖ! 3-0 just nu:-)

Matsedel/tips och inköpslista för April klart!

Här följer vår matsedel/tips för April månad. Inköpslistan längre ner. Vi väljer ekologiskt så långt det är möjligt och försöker välja varor helst utan E ämnen el så lite som möjligt. Svårt men i vissa fal går det att göra ett val... 1 E ämne känns bättre än 5 iaf:-)

Matsedel/tips April

Wokade nudlar med grönsaker – Recept.nu
Kyckling med bambuskott – Vår kokbok
Margits kycklinggryta
CLB macka
Chicken cordon blue
köttbit med chevréöverbakad  potatisgratäng och rödvinsås – Recept.nu
kotlett med ädelost hasselbackpotatis och sås
Kotlett med örtvinssås och pressad potatis – Vår kokbok
 Porterstek med sås & potatis – Vår kokbok
Svampgratinerad fläskfilé – Vår kokbok
fläskfilé rosé - Inger
Fläskpannkaka
Köttfärsås och spagetti
Nikkaluoktasoppa – Vår kokbok
gulasch - Inger
Skånsk kålsoppa – Vår kokbok
Söndagsgryta - Inger
Burgundisk köttgryta – Vår kokbok
Sjömansgryta på nötfärs – Vår kokbok
Viltskavsgryta med ris – Vår kokbok
Pastagratäng med kassler – Vår kokbok
Honungsstekta revbensspjäll – Vår kokbok
Köttfärslimpa -allt på ett fat – Vår kokbok
Kålpudding – Vår kokbok
Köttbullar och makaroner
Ugnsstekt falukorv
Pannbiffar med ugnsstekta rotsaker och julmustsås
Sesampanerade laxbitar med ris och sweet chilisås
Sprödbakas torsk/ lax med potatis och hollandiesås
Stekt falukorv och makaroner
Kött att grilla
Gazpachosalsa – Laga lätt nr 8
Grekisk sallad med pita – laga lätt nr 8
Kycklingpasta – Pernillas blogg
Hemmagjord pizza
Taco
Frittatamuffins med fetaost och oliver

Salamichips -100grader i 1 timme
Frukt doppade i smält choklad
maränggrottor med fruktsallad och vaniljmascarpone – Buffé nr 3


Inköpslista

Grönsaker:

Morötter 2kg
färsk spenat
mandelpotatis 1kg
Vitkål
Potatis
Rotselleri
Tomat
Gurka
Lök
Vitlök
Champinjoner
röd el grön spansk peppar
röd paprika
purjolök

Frukt:
Färska jordgubbar
Ananas
Mango
Melon
citron
lime
äpple

Toapapper
Cilit Bang
Rengöringsmedel
tvättmedel
sköljmedel
schampoo
balsam

Kyckling:
Chicken cordon blue
Hel kyckling
Kycklingfilé
kycklingben

Kött:
Fransyska ca 1kg
Högrev till 2 måltider
Bland & fläskfärs
tjockskuret revben
kotlett
viltskav
200g rimmat fläsk
2 fläskfilé
lammfärs

Korv:
kryddkorvar
falukorv

Pasta:
Färska plattor
ideal makaroner
ris
äggnudlar

Konserver:
Passerade tomater
Krossade tomater
majs
svamp
svarta oliver
bambu
smörgåsgurka
syltlök
wokgrönsaker
kokosmjölk

Dressingar mm:
sesamolja
soja
fransk senap
tomatpuré
worcestersås
röd currypasta
balsamvinäger
viltfond
kalvfond

Mejeridisken:
chevré
mozzarella
fetaost
vispgrädde
creame fraiche
vitlöksost
ägg
osaltat smör
stek margarin
ädelost
barnyoggi

Kryddor:
Lagerblad
kryddpeppar
salvia
rosmarin
torkade enbär
färsk basilika

Köttbuljong
svampbuljong

Sylt/marmelad:
svartvinbärsgelé

Bak:
mjöl
flytande honung-eko
maizena

Pålägg:
kokt medwurst
rökt emilskinka
rökt skinka 100g till mat
Stureost
Leverpastej
skinksallad-delikatessen

Till Tuva:
Pampers blöjor
tvättlappar
burkmat 2 KUPONGER
fruktpuré
yoguhurt
6 mån mild välling KUPONG
gröt

Vilmer:
Välling KUPONG

Läsk:
scweppes russian
Lorina-Pink Lemonade

Övrigt
1 flaska porter
1 liten flaska vitt
1 liten flaska rött

rabarbersaft från fiskboden i Lomma


Att aldrig veta....

Nu ikväll blev det ett jätteutbrott från T... Varför det blev så stort de vet jag inte. Och just de där att aldrig veta e så svårt. Idag va de att han inte fick leka med kompisen längre, klockan va 18.30 och jag tyckte de va dags nu att komma hem, få i sig en bit mat, komma ner i varv lite för att sedan lägga sig. När han förstod att han inte fick leka längre så bröt han fullständigt ihop, skrik, panik och dom allra största tårarna avlöste varandra. han ville UT och vi va så taskiga för att han inte fick gå ut, de va en såååå liten grej sa han. Han ville bara ut. Jag ville inte, för såg på honom att han behövde få ro och lägga sig. Tillslut efter mkt gråt gick han upp. Jag efter, ville prata med honom och sitta där, men han va så arg så arg på mig och besviken. Datorn for i golvet, bet på sladdar, stolen for i golvet, skrivbordslampan fick sig en smäll och lite till.... Varför reaktionen blev så stor idag de vet jag inte bara. Oftast har han föreställt sig något och sen bryter jag det och i hans ögon utan anledning vilket leder till kaos. Jonas kom in sen efter ett tag och vi bestämde ihop med T att dom skulle gå ut i 15 min så han fick spela fotboll. De va de enda rätta beslutet, att bryta det är svårt när man som jag va mitt uppe i det men Jonas gjorde helt rätt och bröt det. När dom kom in igen va T som en ny människa. Glad go och fin igen. Nu va han äntligen hungrig och fick i sig lite. Sen skulle vi borsta tänderna, men då va de som att trycka på en knapp. Hyper T slogs på, pratade bara engelska och skyggade undan såfort jag kom nära med tandborsten. I dom lägena är han omöjlig att komma nära. Vi hoppade över tandborstningen, så fick han lägga sig direkt. Ingen av oss hade orken kvar om ännu en kamp som det är många ggr.

Ska upp och stoppa om honom nu, ge han en bamsekram och tala om hur mkt jag älskar honom.

Puss & gonatt på er alla!


Marängerna

Dessa marängerna gjorde vi igår, lika goda som dom ser ut!

Receptet finns här

http://www.recept.nu/1.122165/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/sega_maranger

Min köttfärsås!

Dagens middag:-)

Min köttfärs!

Ca.700g blandfärs
3 morötter
2 palsternackor
2 stora gula lökar
200g bacon eller rökt skinka
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1½-2 dl rött vin
1-2 msk vitlökspulver eller allra helst 3 st vitlöksklyftor som pressas i.
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk mejram
1 msk paprikapulver
salt och svartpeppar på en höft
J

Observera att det är matskedar i mina mått, tsk blir så fjuttigt!

1)      Skala morötterna, palsternackan och skär dom i små bitar ca. ½ cm kuber

2)      Skala och finhacka löken

3)      Fräs detta i stekpannan i en klick smör, ska inte bli brunt utan mjukna.

4)      Hacka bacon/rökt skinka och låt de fräsa med  grönsakerna. Släng sen över det i en gryta.

5)      Fräs färsen i stakpannan,hällsen över den i grytan.

6)      Häll på vatten, vin, tomatpuré plus pressa i vitlöken, i med buljongtärning och kryddorna.

7)      Låt de koka upp sen puttra länge, gärna 1 timme iaf så alla goda smaker kommer fram!

Severa med rykande färsk pasta och nyriven parmesanost!

Efter Tio

Har precis sett ett inslag på Efter Tio som handlade om en dam som nu va 70 år och i princip i hela sitt liv haft stora problem med droger och fängelse nu i jag vet inte hur många år men många...

När jag fick se hur hon rörde på sig, pratade, flackade med blicken och hennes kriminella världe va amfetamin... DÅ kände jag direkt något för henne. Jag är ingen läkare men på dessa minuterna kan nästan lova att ajg har rätt men insåg att hon har ju någon form av bokstavsdiagnos. Troligen svår ADHD/DAMP... Att de hon skulle behöva är ju ett amfetaminpreparat som medicin, med 1-2 doser Concerta el Ritalin i kroppen är jag säker på att hon mått mkt bättre.... De tragiska i detta är ju att INGEN sett detta...HUR e de möjligt?? Blundar man för att hon är kriminell....???
Fick höra att hennes ena dotter NU ordnat så hon ska få medicinera med just ett amfetaminpreparat.

Jag önskar henne all lycka och hoppas att när hon får komma ut till livet igen,kommer må mkt bättre...

Tänk så viktigt det är att se bakom muren hos en person att verkligen utreda varför någon gör så....mycket beteende har en förklaring. De borde alla tänka på.... Alla vill sköta sig, för e man frisk så vill man inte få skäll hela tiden. Men vissa kan bara inte och det är just dom som måste få hjälp för där finns en orsak till problemet då....Något för ALLA att tänka på. Man ska inte vara så rädd för att utreda/få hjälp med sitt barn....De kan vara en bra investering innan det är för sent. Att visa sig att man bryr sig och inte bara skälla, utan man måste hjälpa!
Man ska vara klar på också att en "bokstavsdiagnos" inte ställs inte bara hur som helst, där ligger lång utredning bakom!!!!!!!!!!

Jag är sååååååååååååå tacksam för BVC, BUP & Habiliteringen samt alla som hjälper oss i skolan och runt omkring, utan er hade vi alla mått dåligt. Tack vare dessa människor och diagnoser får min lilla T en ärlig chans i livet!

Rosiga kinder och maränger!

Bus, lek, skratt, grodletande ungar med härligt spring i benen det är vår eftermiddag ute i vårsolen! Tuva somnade nöjt i vagnen och sov nog 2 timmar.

Glada nöjda barn med rosiga kinder fick sen glass med strössel-vilken lycka!!!

Nu gör Jonas egna maränger som vi ska njuta av sen=)

Regniga lördag!

Ösregn...med Vilmer och jag hoppade i regnkläderna och begav oss ut i trädgården ändå. Vilmer har lekt i sandlådan och hjälpt mig att klippa i sönder grenar för att lägga dom i trädgårdstunnan. Så nu e de gjort. Sopat trädäcket med.

Jonas och Vilmer är iväg en sväng nu för att tanka och köpa choklad, Jonas ska göra Jan Hedhs chokladmousse!!!

Annars händer inte så mkt hemma hos Lang idag. Jonas ska bowla ikväll. Så ja och barnen tar även lördagskvällen för att mysa. Nu ska Tuva och jag gå upp till Tim.


Upphottad man;-)

Nu va nya glasögonen beställda, vilken hunk till man man kommer få nu. Dom e sååååå snygga på honom, så tummen upp!
Fm spenderade vi på Entrés lekland. Vilmer har busat busat och busat en massa. Tuva sov i sin vagn hela tiden. Sen begav vi oss ut till svågertorp, jag skulle in på babyland för att reklamera Tuvas skötväska som gått sönder. Fick välja en ny, så nu har Tuva en ny snygg skötväska! Tyvärr va den bruna helt slut så blev en svart. Teutonias nya 2010 färger va ute, en mörklila som va galet snygg...är sååå sugen på att sälja sittdelen och köpa en ny lila-hade passat min tuffa prinsessa perfekt! Fast e kankse lite utkastade pengar.... aja, SNYGG e den iaf!

När jag kom hem från Entré va här nystädat, städerskan har varit här idag och va i full gång med att städa när vi åkte. De e en sån lyxig känsla att komma hem till ett så rent och helt nystädat hem! Fredagslyx!

Min mamma har varit här i em för att ha lite Tim tid, så hon har varit fastklistrad enligt Tims order på hans rum i 2 timmar:-)

Vår annars spikade fredagsmys med taco & Amigo på tv bryts idag. Tim sa nääää inte taco nu igen!!! Så vi bytar ut det mot pizza som Tim önskade. Skönt för mig som slipper stå med mat idag!

Jonas jobbar kvällen som vanligt, så jag har en lugn fredag med mina fina barn. Tuva sover en stund nu, sen ska hon äta därefter packar vi in oss i bilen, hämtar pizza sen blir de Bilibompa-Amigo och lite godis. Sen ska barnen lägga sig och jag förhoppningsvis få se Lets Dance idag.

Imorgon har vi nada planerat. JOnas ska ut med kompisar, bowla & käka middag. Vi har Tim så blir då att vi håller oss hemma på kvällen.


Middag torsdag

Idag äter Jonas och jag resterna från igår, slänger in nya potatisklyftor i ugnen och steker sprödbakad torsk till barnen.

Efter 10

Detta har blivit min tid på dygnet då jag verkligen drar ner på alla måsten. De dagar mitt i veckan då Tim är i skolan & Vilmer på dagis då Tuva sover sin middagslur. Då fixar jag en god frukost och kryper sen upp i mitt soffhörn för att se Efter Tio. Håller starkt på mina egentider, tror de e viktigt. För mig är det iaf det som annars har fullt upp jämt. Så denna tiden avsätter ajg för mig själv. Likaså vill jag att barnen kommer i säng i tid på kvällarna, dels för att dom behöver sin sömn och dels för att Jonas och jag då kan få vara VI och rå om varandra.


Lugn och avkopplad kväll.

Kvällen har varit lugn och hela em kvällen har varit enligt schemat!

Tim tog ett bad när han kom hem från skolan och hoppa sen i pyjamasen...gjorde läxan och kröp sen upp i soffan. Jag förberedde middagen och Tuva fick sin gröt. Kl 16 hämtade jag & Tuva Vilmer på dagis, hem fick vi en mkt trött liten kille men glad över att Tim va hemma igen. Killarna dansade till Michael Jackson och hade kul-INGET bråk alls idag!!!! SKÖNT!!
Strax efter 17 stog middagen på bordet, både jag och barnen åt mkt, Tim kastade i sig på stolen när han såg va som låg på tallriken, de va tydligen precis de han ville ha! MMmmmm brunsås sa han och ajg höll andan för de va ju julmustsåsen...men han GILLA den!!!!!

Bolibompa dags kl 18.00 med kidsen fastklistrade i soffan. Kl 19 fick Tim fika och 2 minuter senare låg Vilmer och fick välling ytterliggare 5 min senare sov Vilmer. Tuva och jag gick in till Tim, läste Håkan Bråkan. Sen myste Tuva och jag i soffan, pluttan fick välling plus en massa pussar....sen somnade hon gott i min famn..MMmmmm så mycket kärlek! Upp med henne i sängen sen in till Tim som fick sin lilla ryggmassage och kli på ryggen, sen släckte han och somnade gott med.

Mina barn är verkligen fina underbara duktiga på alla sätt och vis, lite speciella behov och ideer men vem har sagt att det är fel. Goa är dom iaf och mamma älskar er sååååååååå mycket!!!!

Nu är de reklam i Greys, ska snabbt släcka ner sen kasta mig i sänbgen för att se de sista av Greys där!
Otroligt skönt.

puss på er!

ÄNTLIGEN I HAMN!!!

Äntligen har jag fått ordnat klart allt till överraskningen, datum spikat!

Om jag får säga de själv, fy fan vad jag e bra!!!!!

Middag ons 17e mars

Pannbiff med ungsrostad potatis, palsternacka & morot till det JULMUSTSÅS!

Denna julmustsås kommer serveras ofta här hemma nu...såååå god!

Våren e nog påväg!

Igår hade vi e underbar dag ute i flera timmar. Vi hämtade Vilmer halv två från dagis och körde in till sagolekplatsen vid stadsbiblioteket. Där busa vi länge, sen blev de en sväng inom bibblan för att låna lite och läsa lite böcker för Vilmer. Efter de busa vi i Kungsparken för att sedan avsluta på ytterliggare en lekplats utanför mina föräldrar. De blev frisk luft i 3 timmar, rosiga fina kinder på oss alla 4 sen!

Vi avslutade dagen med middag hos mamma & lite mer bus. Sen somnade barnen gott i bilen påväg hem.

Nytt tradera fynd, en superfin vårjacka till Tuva från ZARA. Oanvänd för hela 36kr! :-)


Helg med goda middagar!

Vi började helgen med middag hemma hos våra fina vänner Markus & Maria. Lika trevligt som vanligt! Vi fick ungsrostade rotfrukter, fläskfile, kryddkorvar och JULMUSTSÅS! Denna julmustsås kan jag verkligen rekommendera, åhhhhh så gott!!!

Julmustsås
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja

Blanda ihop alla ingredienser och låt puttra 5-10 min.

Lördagen blev de först mys & bus med barnen, solen va ju framme så vi va ute en sväng i trädgården, sopade av trädäcket, plockade fram dynerna och njöt av solen. På kvällen begav vi oss till Tygelsjö, till Anna, Jörgen & barnen. Blev även det en kanonkväll med god mat och en sagolik sås igen!
Porterstek, potatis, kokta grönsaker och en sås på kokskyn från steken-DEN skulle man kunna äta med sked! Receptet har snokats fram och återfinns i VÅR KOKBOK!
Som vanligt lyckades vi glömma något....denna gången ingen liten napp utan Tuvas matstol....hur lyckas man?? Det är tur mitt huvud sitter fast!

Söndagen tillbringades i vanlig ordning hos världens bästa svärmor!!!!!!

Fläskfilégryta med pressad potatis och marängsuiss till efterrätt. MUMS!!!!!

Söndagen avslutades med att Jonas brillor åkt i golvet och någon trampat på dom, så nu måste de köpas nya....jippi så skoj e ju jämt så billigt!










Välkomna till Livet hos Lang!!!

Nu tänkte jag prova att dra igång en blogg igen!
Ska lägga manken till nu så de blir något av:-)

Bloggen kommer innehålla lite av varje. Goda mattips, baktips från min man, livet hos oss, upp & ner och annat som kan vara något att skriva om!

Ni får helt enkelt se efterhand!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0