Vilken buffé!

Idag ska midsommardagen firas ihop med bästa grannarna och vi har ordnat emd en riktigt smarrig buffé!

Citronmarinerad kycklingfile som ska grillas

Gorgonzolafyllda miniburgare på spett med cocktailtomater & babyspenat

Olivtzatziki

Spread-en röra att bre på bröd som är gjord på:philadelphiaost, grillad paprika, parmesanost, vitlök, salt & peppar

Stora potatisklyftor i ugn med havssalt

vegetarisk paj med lök, zuccini & tomat

kräftor

melon-och fetaost spett

nybakta baguetter

chokladdoppd jordgubbar

massa olika ostar

kex

vindruvor

Till dessert: Kladdkaka med vitchoklad serveras med vispgrädde & jordgubbar:-)

TROR VI SKA BLI MÄTTA!


Gympa!

Idag börjar utegympan i Alnarpsparken med Friskis & Svettis!

Så från idag ska de gympas på måndagar & onsdagar är de knattegympa på samma plats för Vilmer:-) Ska bli himla skoj! Bästa grannen gympar med mig idag och onsdagar är hennes barn också med på knattegympan!

Började morgonen idag med 1 timmes promenad! SKÖNT! Ska nog få ordning på den här kroppen tillslut:-)

Mina batterier...

Äntligen är mardrömsveckan över... Okej, kanske inte riktigt så hemsk. Men jobbigt och tråkigt har de varit! Jonas har jobbat kväll 7 av 8 dagar och idag är sista gången för denna omgången. sön, mån, tis, tors, fre, lör, sön...då är han hemmifrån 12-23...HUR kul är det på en skala?? Det är som att vara ensamstående, man står med ALLt själv, undantag frukosten. Goda mysiga frukostar e de enda vi har då. Man har hemmet, barnen, middagar och alla läggningar själv. Dessutom en liten Tuva som fått öroninflamation och inte så konstigt MEn ändå påfrestande varit mycket gnällig och ledsen...Igår blev Vilmer också sjuk i 40 graders feber och låg totalt utslagen hela dagen. Då vill man bara kunna sitta hos honom, men de tycker ju Tuva är pest. Dessutom avslutade han kvällen med att först spy ner sig själv och halva soffan...in med en storgråtande halvt däckad Vilmer i duschen, sen slänga ut mattan som också kräktes ner, dammsuga...av med soffkuddarnas klädsel, påslakan göra rent osv...lägger Vilmer på andra halvan medans jag gör iordning. Hämtar blöja, välling och pyjamas till Tuva som gråter av trötthet och bara vill sova. Hinner sätta mig ner och byta blöja på Tuva... DÅ kräker Vilmer igen...ner sig själv, täcke, kuddar, sova, golv....Tuva gallskriker, Vilmer skakar och gråter.. Just då kände jag bara att nä nu går jag ut stänger dörren och ja jag vet inte... De kändes som de blev lite för mkt. Ringer efter bästa grannen som trots att dom har gäster kommer in. Ville bara att någon skulle bära på Tuva så jag fick ordna klart med Vlmer och få bytt allt rent igen...så nu är hela soffan iklädd i lakan för alla kuddöverdrag måste nu kemtvättas....

Efter den kvällen somnade vi alla 3 bums...

Idag har Vilmer varit bättre, 39graders feber och fortfarande ont i magen. Men har idag velat ha mig kloss intill sig hela tiden mamma mamma mamma mamma mamma...mitt rum. Tro nu inte att jag INTE varit en närvarande mamma för de har ajg och jag har varit på hans rum mkt. Men då Vilmer har velat ha mig hos sig hela tiden och Tuva som mest gråtit och gnällt över sina öron så går huvud och verklighet isär... Även för oss supermammor blir de för mkt ibland. Jag finns alltid där för alla mina barn, sätter alltid dom främst, älskar dom och stöttar dom, leker med dom och ser till så alla får sin tid. Men ibland som idag så tar det stopp orken efter en sån här vecka gör att de tar slut. Det är inte helt lätt att vagga runt på en gråtande lietn flicka som inte vet varför öronen gör så ont och samtidigt en 3 åring som står bredvid och säger mamma gå mitt rum leka med bilar, mamma gå mitt rum, mamma mamma mamma, gå mitt rum leka bilar, mamma osv... Men aldrig tappar jag humöret ut mot barnen men inuti bubblar det av känslor och behov av tysthet.

Nu råder här den tysthet jag längtat efter, nu laddar jag mina batterier. Tuva somnade som hon skulle vid sju och från andra sidan soffan hörs djupa andetag från finaste Vilmer som sover så gott. Han får sova här jämte mig så jag har koll på honom. Jag tittar på Jamies America på 5:an och bara kopplar av. Nu är det min tid, min dyrbara vuxentid. Jag värnar högt om kvällarna, då ska barnen sova och vi vuxna får vpran egentid och ladda upp oss igen. Nu är Jonas ledig i 2 dagar OCH vad jag ska njuta av att ha honom HEMMA <3 Dessutom jobbar han INGA kvällar denna veckan!

Sjukdom & kungligt bröllop!

Vilmer är nu sjuk med 40 graders feber, ont i magen, huvudet och ögonen...har spytt ner soffan 2 ggr...så nu ligger alla kuddöverdrag ute och måste iväg på kemtvätt... Han är helt utslagen och för inget väsen från sig. Fått i honom några klunkar vatten. Tycker så synd om honom när han blir så sjuk!

Har fått se lte av de fina bröllopet idag. Nu ikväll när barnen somnat och de lugnat sig så har jag fått se mer. Fantastiskt vackert! Såg precis duetten i kyrkan av Agnes & B.Skivs-fantastiskt fin!!!

Vanningen!

Idag har jag och Carita med 3 småkillar varit på vanningen! Dom har haft sååååå kul och badat i nästan 3 timmar där. Mycket nöjda killar. Vilmer ligger här nu i soffan helt utslagen. Idag blir de pizza och en gyrosrulle för mig. Snälla Steve hämtar maten till oss.

Ska lägga barnen i tid sen ska jag också krypa till kojs några timmar. Ska jobba inatt så behöver några timmars sömn innan.

Som jag trodde..

De va som jag misstänkte, Tuva hade öroninflamation IGEN...Amimox 2 ggr om dagen i 10 dagar nu. Läkaren skulle skicka ett brev nu till Lund för att försöka påskynda så vi kommer dit fortare. Så här kan hon inte ha det. 14e april va de första gången och nu 2 månader senare är hon inne på sin 4e. Och hon har ätit 3 olika antibiotika sorter...

I övrigt har vi haft en härlig dag! Fått nybakt bröd, som vilmer älskade! Jonas har gjort en ny deg nu som ska jäsa över natten så får vi nybakt bröd imorgon bitti! Lyxigt va?

Vilmer & grannbarnen har sprungit i vattenspridaren-underbara barnskratt har hörts här hela eftermiddagen!
Tim ska nu vara hos sin pappa en vecka. dags för oss att både längta och ladda upp batterierna igen. Han har varit på ett härligt humör vår vecka och är nu i fin fas! Älskar sommaren då min prins mår så mkt bättre!!!!















Öroninflamation...

Nu är det nog dags igen, efter en mindre kul natt för Tuva & mig så tror jag de nu blivit en öroninflamation IGEN...hög feber för Tuva inatt och ville inte ligga ner. Så jag har suttit upp inatt med henne mot mig så hon inte behövt ligga ner...

Efter välling och panodil imorse fick Tuva bada i baljan vilket är det bästa hon vet!

Jonas har sin enda lediga dag denna veckan så vi ska fixa lite i trädgården. Jag har klippt gräs och jonas har nu satt igång värsta hårdrocken där te och har gått igång på stubben-den ska nu väck!

Lugnet råder!

Här råder en härligt lugn. Tuva och Vilmer sover sen en tag tillbaka & Tim sitter här hos mig och äter sin kvällsfika. 3 frallor, 1 macka, 1 stor tallrik flingor med mjölk och ett glas oboy!

Jag började morgonen med 1 timmes snabb promenad och sedan massa situps-klapp på axeln!

Barnen har varit hemma och de beställdes pannkakor till lunch, bästa grannen hann hem och fick äta med oss.
Nu är fotbollsträningen över. I söndags spelades sista matchen där Tim va enda målskytten!

Imorgon fyller mamma 55år men detta ska vi fira först till helgen. Ska hem till Inga imorgon på fika. Ska börja dagen med en powerwalk först!

Snart ska Tim i säng sen får jag se vad jag ska hitta på, hyra en film kankse??

Linas!

Nästa veckas recept från Linas kom på mejlen idag!
Åter igen en riktigt god vecka!!!

*Currydoftande folieknyte med hokifilé

*Kycklingfile med sauterade grönsaker och ris

*Ugnsgrönsaker med halloumi och kikärtskräm på soltorkade tomater

*Krämig senapspasta med soltorkad tomat & kassler

*Grillad hamburgare med bluecheese-coleslaw och klyftpotatis!

Utmaning!

Min gamla vän Caroline som numera bor i Santa Cruz!

Jag ska göra en sak och hon en sak så nu får vi fullfölja detta vad!

Mannen kom precis hem och slängde ett papper i knät på mig-han har fått en fast tjänst!!!! WIHOOOOO detta får vi fira och vad passar då bättre än menyn vi redan lagt upp idag! Får bli ett glas skumpa ikväll!

GRATTIS ÄLSKLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jamie Oliver pasta idag!

Idag blir de pastarätt från Jamie Oliver!

Titta, skriv upp och tillaga, kan lova den är utsökt!!!!!

Mannen min ska tillaga detta idag och tilldessert blir det små rabarberpajer!

Del 1 : http://www.youtube.com/watch?v=iralqnowtjY

Del 2 : http://www.youtube.com/watch?v=SjYPNA7YwXc

Söndagsmorgon

Tuva sover  middag här ute i sin vagn, jag har sjunkit ner i en stol ute på altanen med en filt över benen. Solen lyser lite med sin frånvaro idag, molnen täcker den... Vilmer har ont i magen idag så han liger i soffan idag vill inte leka men vi har läst en himla massa böcker istället. Ska snart ordna med lite lunch till oss.

Igår fick jag nog på en av tränarna på Tims fotboll, har velat säga både de ena och andra till honom ch igår gjorde jag det! mejlade honom ett långt mejl med mina tankar och att hans språk och tonfall mot barnen fik vara nog nu, sen ringde han och vi pratade säkert 45 min...först hade han alla hundra taggar ut och nekade till allt, me tillslut började han vända och de slutade bra...så får vi se! Jag har skickat en kopia till föreningens ordförande, jag har inte det språket till mina barn och jag tillåter inte att andra avänder ett sånt ovårdat språk heller.

Han är desstom vuxen och deras ledare, en förebild som dom ska se upp till! Hoppas på förändringen nu som han lovat...vi får se!


Den är här!

Nu tror jag sommaren är här!
Vi har haft några fantastiska dagar. Inte gjort något speciellt, att ha en egen relativt stor trädgård med en mega studsmatta, egen sandlåda, stort trädäck, solstolar att lata sig i de betyder mkt nu när sommaren kommer! Barnen har varit ute från morgon till kväll. Vilmers ben är fulla av små blåmärke och små rivmärke-alltså vittnar om sommar med mkt utelekar!

Igår kväll drog vi oss här ifrån, nanny Maria tog hand om barnen medans Vi, Karin & Rolf och Inger åkte till Daniel Berlin krog oh intog 8 olika rätter i världsklass!!! Underbart att titta på och lika underbart att äta!

Idag tog jag fram vår lilla plaskpool och fyllde den med varmt härligt vatten! Tuva har befunnit sig i ett lyckorus, plaskat så de va vatten överallt vilket inte gör något eftersom vi är ute. Vilmer badade bara en kort stund, han är inte ehlt 100 idag. Trött och vill bara vila. Tuva badade på sen fick hon bli torr, rena kläder, fick gröt sen somnade hon på 5 sekunder och sover nu middag.

Till Vilmer och mig gjorde jag hans favvis rätt, spagetti & köttfärsås. De funkar alltid! TRE portioner stoppa han i sig, vilket är ett bra tecken på att han inte är sjuk, utan nog bara varit lite extra trött idag! De blev mkt sol igår och bus så gör inget han håller sig ifrån den idag!

Vi har också fixat doppresent idag till lilla Joel, han kommer bli skitnöjd på ren svenska!!!

Nu ska Vilmer & jag spela bolibompa här på datorn.

Puss på er!

Har de sagt de så många ggr...

har sagt de många ggr och bestämt mig att NU NU Nu ska jag ta tag i mig själv...men så nä så gör jag inte det...varför?? vet inte! Det är som jag tror det en pririteringsfråga.... ja så är det. Mår dåligt över dessa extra kg jag bär runt på, vill bli JAG igen. Snart sommar och vill kunna gå i en bikini utan att må dåligt.

SANDRA LANG NUUUUUU SER DU TILL ATT BÖRJA MED DINA PROMENADER, PUNKT SLUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kan man inte införa något bra straff för sig själv om man inte tar sin långpromenad??

GOOOOOD vecka!

Igår kom så äntligen Linas matkasse och vilken veckomatsedel vi får!

*Aubergine- och köttfärsfyllda bröd med oliver och yoghurtsås

*Vitlöksmarinerad rostbiff med hemmagjord potatissallad

*Ugnsbakad örtkyckling knippmorötter och ris

*Ljummen pastasallad med oliver och kidneybönor

*Citron- och räktagliatelle med fänkål och färsk chilli


VISST LÅTER DE GOTT!!!!!!

RSS 2.0