Mina favvisar på Mallorca!

Planeringen inför nästa års resa med familjen, mina föräldrar och syster Marie med familj är i full gång! Vet inte hur många hotel jag tittat på.

Steg 1 är väl att bestämma NÄR vi ska åka, de ligger ju lite till grund för vilka resemål man kikar efter.

Så ska vi åka första veckan i september lägger jag mitt kort på Mallorca utan att blinka!
Ska vi lämna hösten och åka i Oktober kom syrran med förslaget Cypern, jag kan även tänka mig både Egypten och Turkiet. Men blir nerröstad på dom 2 senare. Vi söker alla olika ut av resorna. När vi har Tim med oss och överlag så tittar jag till 98% på hotellet, därför letar JAG också efter ett hotell som har de mesta och ett stort poolutbud samt lägger all fokus på BARN! För oss med 3 stycken med och framför allt Tim så ger vi inte oss ut på resturanger utanför hotellet, hyr bil och åker runt el vad de nu kan vara.

På Mallis känns som alla får ut de dom vill även på Cypern tror jag det är mysigt att se sig om. Egypten lockar mig lite också och hade nog fått med mig Tim ut på kameläventyr. Hittade även ett hotell där som va så fint och hade allt plus lite till! Vattnet är ju sagolikt med.

Detta är mina top 3!

1) Fastnat extra mycket för detta hotellet som jag tycker har allt och passar alla, plus att de ligger direkt vid stranden!
http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/mallorca/alcudia/blue-village--alcudia-pins/?season=sommar-2011

2) Även detta är himla fint & till ett bättre pris!
http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/mallorca/alcudia/blue-star-viva-blue/?season=sommar-2010

Ving har fel på sin sida tyvärr, där har syrran hittat ett superfint på Cypern och jag ett i Egypten.

Till senare när vi åker själva e jag sugen på detta i Turkiet:
http://www.fritidsresor.se/resa/turkiet/inekum/hotell-incekum-beach/?season=sommar-2011


My lucky day...or not??

Datorn slutade ladda här om dagen plus att vårt lilla kamera objektiv gick sönder... 2 saker som direkt bara skriker peeeeengar och jag kände bara då att nu helvete skiter jag i allt huset kan ramla ihop om de vill jag bryr mig inte mer! HUR kan så mycket saker lägga av och gå i sönder på en gång??

Körde in med datorn igår och THAT was my lucky day! De va endast laddaren som va slut, fick dock en chock när han sa att en ny kostade nästan 800 (!!!!!) kr för en sladdj*vel! Snål som jag är så hittade jag en till HALVA de priset på Kjell & Company! 399 e ju bra mkt bättre än både 800 OCH ännu värre en ny dator!
 
Imorgon ska kameran lämnas in..där tror jag dock inte vi talar om några 399kr... suck så där vände nog turen neråt igen tyvärr. Men de får nog vara nu sålänge. Vi har tackolov ett stort objektiv vi tar med oss plus en vanlig digitalkamera också. Så vi reder oss nog.

12 dagar kvar!!!!! LÄNGTAR.....

Städerskan (jag) har varit i farten idag. Fick barnvakt av min systerdotter så passade på att städa av lite. Nu är nedanvåningen ren, dammsugat, dammtorkat, torkat av alla lister & element, skakat mattor och plockat undan. SKÖNT! Imorgon är det ovanvåningens tur. Sen är här fint inför helgen.


05:08

Nu är jag så himla trött så jag vet inte vad...vill bara luta mig tillbaka och donk så hade jag somnat direkt... Känns farligt att sätta sig i bilen hem sen...varit uppe i 24 timmar då!
Men de får bli hög musik och frisk luft så ska de gå bra!

Vill bara hem hem hem...borde sovit innan idag men dagen gick så fort och kvällen sa bara tjoff så va de dags att åka. E ju van att börja först 22:15 men idag blev de redan 21.

 Sista spurten i fåtöljen nu då sen e jag fri!

Kl 02:55

Då sover dom flesta, men här sitter jag. Har ryckt in som vak inatt.

Just varit runt på Google Earth och kikat, framför allt på Kap Verde. Vilket hav....blir alldeles salig, vilket hotel... Åh älskling vad vi ska njuta av detta och varandra. LOVE LOVE LOVE!

2 mackor, 2 små red bull och några Riesen (jag vet....inget man blir smal av) men för att hålla mig allert än trots att jag bara sitter ner på häcken i en skön fåtölj så krävs det lite onyttigheter! 4 timmar kvar sen e de hem och hopp rätt i säng!

Ingen famn att krypa upp i...

Nu så äntligen har vilmer somnat...kl 21 istället för vid 19. Klättrat och absolut inte kommit till ro ikväll, hoppas de va en engångshändelse för om han ska bli så här speedad för att han inte kan göra sig av med all sin energi som han brukar då blir de jobbigt för alla!

Efter den magiska vällingen somnade han iaf bums!

Jag har nu lutat mig tillbaka och ska se CSI. Har varit så sällskapssjuk hela dagen och inte en endaste själ har haft tid för mig:-(
Nu saknar jag mitt hjärta extra mycket, hade helst legat uppkrupen i hans famn nu och tittat på CSI.

Imorgon skulle jag haft tjejmiddag här men valde igår att flytta fram det pga Vilmer nu. Känns inte bra att lämna iväg honom till morfar när han inte mår bra och har så ont. Han har börjat svullna om sina fingrar, har läst att de kan vara så den första tiden efter att man blivit gipsad. Imorgon ska mutor inhandlas så han börjar röra på fingrarna.

Bruten arm...

SISTA DAGEN när vi har studsmattan uppe så faller Vilmer ner med resultatet en bruten underarm...

Jag höll på att knäppa av skyddsnätet, fått loss det och rullat ihop det. Vände mig om för att gå till garaget och slänga det hann bara vända ryggen till så låg han där på marken, grät som en galning och skakade... Några timmar senare satt vi på Ortoped akuten, Vilmer inlindad i en filt och med ett id-armband på sin lille arm och väntade... 22:40 träffade vi läkaren och 01:30 röntgades Vilmer och vid 02 fick han sitt gips. Det blev en lång natt!
Svärmor va hemma hos oss med Tuva, Tim va hos mina föräldrar. När vi väl va hemma igen vaknade Tuva (som sov i sin resesäng under trappan). 5:30 fick jag henne att sova igen och 6:30 ringde min klocka, så det blev 60mmin sömn den natten. 7:15 skulle jag vara hemma hos mina föräldrar för att hämta Tim och köra honom till skolan, behöver jag tillägga att jag somnade i soffan igårkväll helt utslagen?? Kämpade mig igenom Idol sen sov ajg som ett barn tills jag hörde att dörren öppnades och Jonas kom hem.

Nu rullar dagarna på lite segare än vanligt. Vilmer har ont & är samtidigt rastlös inte en helt enkel kombination. han ska nu vara hemma från dagis i 3 veckor tills vi har återbesök. Hälsade på dagis idag och har bestämt vi ska hälsa på ibland så han inte kommer ifrån det för mkt.

Em har varit mysig, rena sommardagen ju! Vi har alla suttit ute i de geggiga rabatterna, rensat ogräs och blivit smuttsiga. Barnen är nyduschade och har hoppat i myskläder. Jag ska ställa mig vid spisen för att få till dagens middag, köttfärslimpa med potatis, brunsås & lingon!

Nytt nytt nytt!

Dom nya gardinerna är hämtade och SKITSNYGGA!!!! Hunnit med både IKEA och Telenor också, en ny läslampa till vardagsrummet 99:- rena klippet samt gardinstång till de nya gardinerna i vardagsrummet...fick hjärnsläpp skulle haft till köket med men glömde så stackars mig måste till IKREA igen imorgon:-) Även blivit med ny mobil! HTC DESIRE mycket snygg!!!! Jonas har också beställt ny mobil men den släpps inte förän i mitten på Oktober så han får vänta lite och lär väl använda min sålänge:-)
Tims mobil har fått fnatt och för en gångsskull va turen på vår sida, GARANTI än så den lämnades in på lagning. Tim sparar nu pengar och önskar sig en Xperia x10 PRO blå.... Får väl se hur mkt han lyckas spara ihop.

Nu e de dags för mig att snart bege mig till skolan för möte sen ska jag ut på en löprunda, stryka gardiner, fixa mat och göra fint!

Socialen vid dörren....eller inte

Vilmer har byggt ett fängelse här i vardagsrummet med stolar och ett fängelse med sitt lego, Tuva sitter i legolådan samtidigt som hon tuggar på sina pusselbitar och gör allt för att jävlas med Vilmer...en helt vanlig dag i Langerska palatset! MAMMA DU KAN VARA LUGN, DET ÄR STOOOORA PUSSELBITAR SÅ HON KOMMER INTE KVÄVAS OCH INGEN BEHÖVER RINGA PÅ DÖRREN FÖR JAG ÄR OANSVARLIG=)

För er andra så hade jag skrivit i ett inlägg i somras att när vi va ute i trädgården så va Tuva plötsligt väck och insåg direkt när altandörren stog öppen att TRAPPAN...och där va hon nästan högst upp! Min mammas kommentar till det är då ATT....så kan du inte skriva i bloggen, rätt va de är så ringer någon på dörren från typ socialen för att jag varit oansvarlig och inte hållt henne under uppsikt.... Så alla ni som haft små barn som krupit upp i trappan klarat sig el trillat ner ni är HEMSKT oansvarliga och socialen står utanför er dörr för att ta hand om er.... Jag tröstar mig med att jag INTE är ensam om att tappat fokus i 1 min så ungen hunnit upp i trappen, ELLER HUR?!?
Min UNDERBARA KÄRA MAMMA har en liiiiiiten (!!!!!!) tendens att gå händelserna i förväg=)

Jag VET iaf att jag är en duktig mamma och väldigt normal sådan!  Jag väljer att kalla det mänsklig OCH att olyckor sker, ingen vill att olyckor ska ske MEN dom händer fast att de flesta mammor är som hökar över sina ungar.

ÄLSKAR DIG IAF MAMMA TROTS DIN LITE DRAMATISKA ÅDRA <3

Välkommen hösten!

Nu känns de som hösten verkligen knackat på dörren. Värmeljusen går åt på löpande band om kvällarna och vi har nu satt igång värmen lite smått igen. Kvällarna är ju underbara, när barnen lagt sig, mörkt ute, tänt massa ljus, idol och uppkrupen i soffhörnet!:-)

Idag ska vi kanske köpa den schässlongen jag ville ha nu när vi sålt fåtöljerna. Lagt ut lite leksaker också som inte används mer och lite annat. Vi ska även göra oss av med sängramen och sätta ben på madrasserna, sängborden är ute och där ska vi har varsin hylla på väggen bara och varsin liten läslampa. Sen får de bli lite småpyssel efterhand. Hoppas mina gardiner kommer idag för då ska dom upp direkt!

Tuva sover middag, Vilmer och jag har precis ätit lunch. 

När Jonas kommer hem måste jag ut och springa med så de blir gjort!

Doft av Grumme!

Då har ajg gjort mitt idag, dammsugat, tvättat golven, dammtorkat, torkat alla köksluckor, tömt diskmaskinen & plockat undan! Körde 4 maskiner tvätt igår så har ett berg av tvätt nu som ska vikas & läggas in!

Sängen e renbäddad med, finns de något skönare än att hoppa ner nyduschad i en renbäddad säng?

Ibland lite extra!

De kommer alltid tillfälle då barnen är lite extra underbara & söta, då modershjärtat slår lite extra...visst? Nu är ett sådant tillfälle här hemma. Dom små barnen ligger, Tim hoppade in i duschen och sen satte han sig hos oss i soffan då han ska få se första halvleken MFF-HIF med oss. Så nu sitter han här, uppkrupen i soffhörnet studerar varenda rörelse som sker på planen och har små söta kommentarer som bara Tim kan ha. När jag tittar på honom där han sitter i sin TOMTE dräkt, söt så mina tårar nästan kommer. Han älskar sin tomtedräkt, den e så alldeles jättemjuk. Som vi letade efter en tomedräkt förra året...Det är inte lika lätt att dagarna precis innan jul hitta en i strl 152 som att hitta en i strl 68. Jag trodde inte Tim ville ha en (hur jag nu kunde tro det) men eftersom Vilmer hade ville ju självklart han också ha en. På julafton vill Tim inte vara finklädd då vill han ha sina mjuka tomtedräkt! I själen är man inte så gammal när man är 9år. Iår ska jag fixa en ny tomtedräkt direkt!
På tal om julen, Tim har redan berättat 3 saker han önskar sig av tomten... 1) FIFA 11 2) DVD Ensam hemma 1 3) Lego Star Wars - Complete saga till WII.

De va så gulligt idag... Tim har hela tiden sagt att han inte gillar MFF och han skulle inte följa med morfar på match. Men nu gillar han dom LITE. Och nu vill han följa med morfar på match. Sen blev här ju mål för MALMÖÖÖÖ och vem blev gladast rent spontant-JO TIM! Han hoppade och kramade oss. Nu ska han få se andra halvlek också för han tycker matchen  är SÅÅÅÅ bra!!!

ÄLSKADE TIM!!!!! Mammas fina hjärta!

FOTBOLL & RÄKMACKOR!

Ikväll när ungarna lagt sig ska vi sjunka ner i soffan se MFF-HIF! Till detta ska vi njuta av ett glas öl och en hemmagjord räkmacka med räksallad, sallad, ägg, massa räkor, hemagjord ,majonäs & en citronskiva! SMARRIGT VÄRRE!

Lite gott & mysigt måste man ha de ibland!

http://www.recept.nu/1.10673/pelle_johansson/dressingar/agg_mejeri/majonnas

Lite nytt!

Har beställt mina nya mörklila gardiner till vardagsrummet och nya till köket, där blir de ockå mörklila fast med lite mönster och panellängder istället för hissgardiner som jag har nu. Även köpt min första JULKLAPP, en till bus Vilmer. Påslakanset med hans älskade Toy Story figurer på!

Den svarta hissgardinen i sovrummet ska ner här i vardagsrummet och träpersienen här ska upp i sovrummet tror jag eller en av hissgardinerna från dubbelfönsterna i vardagsrummet H Tim får den andra.

Idag gick de bättre att lämna Vilmer, jag va nog med 30 min idag och han släppte glatt iväg mig då. Nu vet han att jag finns där och väntar tills han är redo. Från det att vi börjar på morgonen med att klä på oss, borsta tänder, äta osv så kan jag knappt lämna rummet utan att han blir jätteledsen, skriker efter mig och verkar så livrädd att bli lämnad... Tryggheten är att veta att han sen har de jätteroligt på dagis, han busar och leker som alla andra, äter gott och mår prima! De känns så underbart att varken Jonas el jag har någon tid på morgoen att passa utan vi kan ge honom denna tryggheten att hitta sig själv igen och att de går lugnt till.

Vardagsrummet!

Vardagsrummet ska få sig ett lyft!

Borta vid matgruppen ska en svart hissgardin upp i linne, vid soffgruppen ska jag ha plommonfärgade längder med öljetter.



Dom svarta fåtöljerna har fått nya ägare så där ska denna istället stå!


Sen ska den piffas upp med en snygg pläd och fluffiga kuddar i svart, lila & grått.

Under soffbordet en ny matta, svart denna gång! I fönsterna lite nya snygga svarta och lila krukor. På väggen borta vid sidebordet ska lite väggdekor upp i form av ord, har inte hittat än men ska börja leta. Sen vill jag ha en mysig vägglampa där också eller något snygg att typ sätta värmeljus i.

Har de klart i huvudet hur det ska se ut iaf:-)

Mycket tårar...

Här råder de tårar och tårar i stora lass=( Vilmer har kommit in i en period nu, efter det långa sommarlovet, där han INTE vill vara på dagis. Han börjar gråta redan hemma när han ska klä på sig sina vanliga kläder sen blir de bara värre och värre. Han gråter på ett sånt vis som fullständigt gör att mitt hjärta briser, som han är livrädd och bara vill vara nära sin mamma. Vi bestämde ihop att ajg följer med och stannar kvar på dagis tills han känner sig glad igen. Med dessa orden gick vi lugnt till dagis. Väl framme på dagis så VILL han in men jag MÅSTE vara nära nära honom. Vi va överens om att han SKA vara på dagis precis som han brukade innan sommarlovet och det vill han, nu ska vi bara hitta tryggheten igen. Idag va jag med en hel timme. I början fick jag knappt vända blicken utan att tårarna kom, men sen efterhand så lämnade han mig cm för cm och tillsut efter en timme lekte han sjörövarfabbe för fullt med sina bästa kompisar. Det va då OK att jag gick hem, han kramade mig och berättade att han inte va ledsen mer. Älskade unge... Han tyckte också det va bra att mamma fick vara med honom. Så nu kommer vi göra så iaf denna veckan så han får tillbaka tryggheten. Alla mår bra av det, framförallt han & vi som föräldrar!

Tuva är dunderförkyld och har feber så från henne är det också en himla massa tårar, hon kan ju inte berätta hur hon mår så det kommer i gråt istället. Nu sover hon middag, somnade innan jag ens lämnat rummet. Ikväll kommer min mycket efterlängtade man hem igen <3

Längtar extra mycket

Idag är en sån dag då jag längtar extra mycket efter semestern..29 dagar kvar!

Vilmer väkte mig 01:20 skulle NER NER NER...fick inte och då brast han ut i gråt/skrik. De känns som han inte är vaken. Efter ett tag gav jag upp och hasade mig ner med täcke, kuddar och en gråtande 3 åring i famnen. Vilmer hann bara lägga huvudet på kudden i soffan så sov han igen, vaknat några ggr och jag har tillbringat större delen av tiden att sova i soffan ajg med. Kl 06 vaknade Tuva så då va de bara att vakna, mitt huvud dunkar, Tuva är genomförkyld och otroligt gnällig...tror hon har feber också. 9:30 la hon sig igen så jag hoppas hon sover en timme i em också annars lär em & kväll vara olidlig... Vi ska snart ge oss ut en sväng så vi får frisk luft. Egentligen vill man ju bara ligga platt fall i soffan och det är för just DET jag längtar till vår resa! För oj vad vi ska LATA oss, lata sig kan/får man ju inte med barn hemma!

Igår hade jag och barnen mysdag inne hos mamma, fast man nu är över 30 så behöver man sin mammatid!

Jonas är i Göteborg med Inger idag & imorgon, även pågarna behöver sin mammatid!

Tims dag!

Vi började dagen igår med fotbollsmatch hemma mellan GIF NIKE-Skanör och Falsterbo!
Tim va lagkapten och blev också målskytt! Matchen slutade 4-2 och laget va superglada som än sålänge denna säsongen är obesegrade!





Efter matchen körde vi rakt hem, hämtade upp resten av familjen och begav oss in till stan för qtt titta på fotbollslandslaget som hade öppen träning inne på stadion. Publikdragen hette med de störta Z:at ZLATAN! Stadion kokade och folk skrek när han kom in på plan....Här hemma är han större än folk tror...De hade räknat med 3000 besökare igår det kom 6000 (!!!!) som till 99% va där för att se honom. Häftigt!

Ble många många foto på Kungen och co!




Olof Mellberg, Kim Källström & Zlatan i ett lag.











När vi kom hem gick Tim & JOnathan till bäcken för att leta grodor, dagen innan hittade dom 2 salamdrar plus 1 groda.
På kvällen tittade Tim och jag på en film uppe hos honom.

Med andra ord en väldigt bra dag!

SOM SAGT!

Så for vi in till stan alla utom Tuva för att mysa i de fina vädret med en tur i kanalen med trampebåten. Barnen tyckte de va spännande och roligt, JAG med tills vi nästan va tillbaka och Jonas flyttade sig lite där han satt då hördes DOJNK PLOPP hur telefonen ramlade ur fickan slog i båten och sen ner i vattnet...så som jag sagt DESSA UTGIFTER! Tackolov har han mobilförsäkring...men en självrisk på 600kr ska fram och ett nytt simkort. Blir man matt eller???

Inte nog med det så får vi inte Tim ena spel att funka, så fort man startar det så kommer en ruta upp med ett meddelande om att fel har inträffat, spelet avslutas...tror aldrig detta tar slut. stackars Tim!!!

Dessa utgifter jämt jämt...

Tims dator har varit en projekt... För ett bra tag sen nu fick han ett utbrott som gick ut över datorn som fick ta emot både sparkar, boxnävar och detta slutade med att den inte mådde så bra och det trådlösa nätverkskortet la ner...
Han fick känna på hur trist detta blev. Men nu har vi alltså köpt ett nytt för 350kr...sen ville han mest av allt ha Lego Star wars igen...då detta inte längre va kvar på datorn så fick vi ju tvunget köpa nytt 300kr till...så trodde man allt va frid och fröjd men ICKE! Nä, då har något hänt med grafikkortet, ett nytt kostar minst 790kr...suck! Bestämde att han då får ta vår stationära lilla dator här nere. Problem 1, vi har inget trådlöst nätverk i den allltså får e köpas...300kr....problem 2 från vår dator till hans skärm passar inte alltså behövs en ny sådan...149kr till!
Men nu HOPPAS jag att allt är inköpt och funkar utan minsta problem!

Dessutom va ju inte tv lönt att laga alldeles för dyrt, så här sitter ajg nu och rakt framför mig på vägen sitter denna grymt stora och fula upphägning som vår stora tv hängt på...tar jag bort den finns 8(!!!) stora hål..tror ni jag jublar???? NÄÄÄÄ!
Så vassego alla ni rika mäniskor där ute som vill hjälpa en fattig 3 barnsfamilj med en ny tv, jag tar tacksamt emot en ny Samsung LED TV! :-)

Dessutom har alla dessa förbannade äckliga mini flugor som vi har i massssor skitit ner vår fina vita tapet så nu måste vi tapetsera om där också, skulle behöva måla vardagsrummet igen...bänkskiva i tvättstugan, nytt handfat, ny kran mm mm mm mm!
Tog en triss igår men nada där!

JAG LÄNGTAR TILL VÅR VECKA PÅ KAP VERDE, EN VECKA AV LYX!




RSS 2.0