Hamburgare med klyftpotatis

Att göra egna hamburgare ser jag som en självklarhet. På svensk god nötfärs!

Blanda ihop mjölk och ströbröd i botten på en bunke, låt de vila några minuter så ströbrödet får svälla.
Lägg i färsen, krydda med salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och 1 msk dijonsenap. Blanda väl. Knäck i ett ägg och blanda runt.

Forma burgare efter eget tycke!

Stek el varför inte grilla dom!

Klyftpotatisar:
Tvätta potatisarna väl, klyfta upp. Ställ klyftorna på en plåt med bakplåtspapper på, ringla över ekologisk olja, salta och peppra. Vi använder grovsalt i kvarn och hel peppar i kvarn.
Ställ in i ugnen, 175grader i ca 30 min.

Tillbehör

Skivad gurka, tomat, kruksallad, bacon, rå el stekta lökringar, ketchup, egengjord aioli, ostskivor mm!

Vi köper så mkt ekologiskt som går och försöker så långt det går att dra ner på alla dessa E-ämnen. Idag finns de E-ämnen som är framställt ekologisk vilket jag tycker är galet!!!! Vi väljer att satsa på det ekologiska för att komma bort från alla dessa konstiga tillsatser med E-ämnen OCH för att de ekologiska produkterna har ett högre vitamin och näringsinnehåll!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0