Middagstips fläskfilégratäng med ädelost

1 fläskfilé ca 600g
100g ädelost
ca 8-10 st broccolibuketter
champinjoner
1 stor gul lök-finhackas
svarta oliver
2 dl creame fraiche
4 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
paprikapulver
salt
nymald svartpeppar
en skvätt worcestersås
liten skvätt soja
riven ost

Stek fläskfilén i strimlor
finhacka löken
blanda ihop såsen och låt den koka upp (ädelost, creame fraiche, grädde, buljongtärningarna, worcestersåsen, soja, paprikapulver, svartpeppar.)
Lägg löken, svamp & broccoli i botten på en form, häll på lite av såsen.
Lägg sen på den strimlade stekta fläskfilén. Ovanpå det oliver. Häll över all resterande sås. Avsluta med att strö över riven ost.

Gratinera i ugnen ca 15 min i 175grader.

Gott att ha till poatisbitar i ugnen.
Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka i 10 min. Lägg över på en plåt, ringla över olja och strö över havssalt. Gör klart i ugnen, ca 15 min i 175 grader!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0