Ölrumpekyckling!

DET är vad vi ätit! Smakrikt & mkt gott!!!
Receptet kommer från Jamie Amerika.

1 stor hel kyckling, helst ekologisk! ( Vi har hittat fina ekologiska UTE kycklingar på runt 2kg från Bosarpgården)
1 burk 500ml Budweiser eller annan ljus öl

Till marinaden

1 rågad tsk fänkålsfrön
1 struken tsk spiskumminfrön
1 struken tsk RÖKT paprikapulver
1 rågad tsk farinsocker
1 struken tsk milt chilipulver
flingsalt och nymalen svartpeppar
olivolja

Borgeby kryddgård säljer alla dessa kryddor!

Stöt spiskumminfrön och fänkålsfrön i mortel och blanda sedan ner resten av kryddorna. Tillsätt 3 msk olivolja och rör ihop till en skön massa.
Massera in marinaden i kyckling i varenda veck och vrå!

Öppna ölburken, ta ett par regäla klunkar så att burken är halvfull. Trä upp kycklingen på burken, ska se ut som kycklingen sitter på burken.

Se till så grillkolen ligger runt om längs kanten på grillen, ställ ner kycklingen på gallret med burken i!!

På med locket! Grillen ska vara av webertyp.

Tar ca 1½ timme.

Severa med en kall sås och en riktigt god sallad!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Har grillat kyckling med ol har sedan nagra ar tillbaks. Vi kallar det Beer-Butt Chicken :)

Lat som ett gott recept!

2010-07-31 @ 01:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0