Matsedel/tips och inköpslista för April klart!

Här följer vår matsedel/tips för April månad. Inköpslistan längre ner. Vi väljer ekologiskt så långt det är möjligt och försöker välja varor helst utan E ämnen el så lite som möjligt. Svårt men i vissa fal går det att göra ett val... 1 E ämne känns bättre än 5 iaf:-)

Matsedel/tips April

Wokade nudlar med grönsaker – Recept.nu
Kyckling med bambuskott – Vår kokbok
Margits kycklinggryta
CLB macka
Chicken cordon blue
köttbit med chevréöverbakad  potatisgratäng och rödvinsås – Recept.nu
kotlett med ädelost hasselbackpotatis och sås
Kotlett med örtvinssås och pressad potatis – Vår kokbok
 Porterstek med sås & potatis – Vår kokbok
Svampgratinerad fläskfilé – Vår kokbok
fläskfilé rosé - Inger
Fläskpannkaka
Köttfärsås och spagetti
Nikkaluoktasoppa – Vår kokbok
gulasch - Inger
Skånsk kålsoppa – Vår kokbok
Söndagsgryta - Inger
Burgundisk köttgryta – Vår kokbok
Sjömansgryta på nötfärs – Vår kokbok
Viltskavsgryta med ris – Vår kokbok
Pastagratäng med kassler – Vår kokbok
Honungsstekta revbensspjäll – Vår kokbok
Köttfärslimpa -allt på ett fat – Vår kokbok
Kålpudding – Vår kokbok
Köttbullar och makaroner
Ugnsstekt falukorv
Pannbiffar med ugnsstekta rotsaker och julmustsås
Sesampanerade laxbitar med ris och sweet chilisås
Sprödbakas torsk/ lax med potatis och hollandiesås
Stekt falukorv och makaroner
Kött att grilla
Gazpachosalsa – Laga lätt nr 8
Grekisk sallad med pita – laga lätt nr 8
Kycklingpasta – Pernillas blogg
Hemmagjord pizza
Taco
Frittatamuffins med fetaost och oliver

Salamichips -100grader i 1 timme
Frukt doppade i smält choklad
maränggrottor med fruktsallad och vaniljmascarpone – Buffé nr 3


Inköpslista

Grönsaker:

Morötter 2kg
färsk spenat
mandelpotatis 1kg
Vitkål
Potatis
Rotselleri
Tomat
Gurka
Lök
Vitlök
Champinjoner
röd el grön spansk peppar
röd paprika
purjolök

Frukt:
Färska jordgubbar
Ananas
Mango
Melon
citron
lime
äpple

Toapapper
Cilit Bang
Rengöringsmedel
tvättmedel
sköljmedel
schampoo
balsam

Kyckling:
Chicken cordon blue
Hel kyckling
Kycklingfilé
kycklingben

Kött:
Fransyska ca 1kg
Högrev till 2 måltider
Bland & fläskfärs
tjockskuret revben
kotlett
viltskav
200g rimmat fläsk
2 fläskfilé
lammfärs

Korv:
kryddkorvar
falukorv

Pasta:
Färska plattor
ideal makaroner
ris
äggnudlar

Konserver:
Passerade tomater
Krossade tomater
majs
svamp
svarta oliver
bambu
smörgåsgurka
syltlök
wokgrönsaker
kokosmjölk

Dressingar mm:
sesamolja
soja
fransk senap
tomatpuré
worcestersås
röd currypasta
balsamvinäger
viltfond
kalvfond

Mejeridisken:
chevré
mozzarella
fetaost
vispgrädde
creame fraiche
vitlöksost
ägg
osaltat smör
stek margarin
ädelost
barnyoggi

Kryddor:
Lagerblad
kryddpeppar
salvia
rosmarin
torkade enbär
färsk basilika

Köttbuljong
svampbuljong

Sylt/marmelad:
svartvinbärsgelé

Bak:
mjöl
flytande honung-eko
maizena

Pålägg:
kokt medwurst
rökt emilskinka
rökt skinka 100g till mat
Stureost
Leverpastej
skinksallad-delikatessen

Till Tuva:
Pampers blöjor
tvättlappar
burkmat 2 KUPONGER
fruktpuré
yoguhurt
6 mån mild välling KUPONG
gröt

Vilmer:
Välling KUPONG

Läsk:
scweppes russian
Lorina-Pink Lemonade

Övrigt
1 flaska porter
1 liten flaska vitt
1 liten flaska rött

rabarbersaft från fiskboden i Lomma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0