Middagstips 5/5 Korvgryta

Korvgryta

1-2st PUSTAkorv, dom tjocka!
½ falukorv
½ gul lök
ca 6-8 champinjoner
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vispgrädde
½ liten burk majskorn
några varv med peppar och salt kvarnen
1½ tsk skånsk senap

Börja att skiva korv i önskade bitar. Stek sen pusta korven först så den får lite färg därefter falukorven, skölj INTE ur pannan mellan varven, vill bibehålla alla kryddorna och hettan från pustakorven som nu är i smöret.
Fräs löken och häll över i grytan där du lagt korven.
Fräs champinjonerna som du skivat också dessa i pustasmöret som blivit.

Lägg över allt i grytan. Häll på grädde, blanda i senapen, majs och buljongtärningen. Vrid några tag med salt och peppar kvarnarna!

Mer kryddor behövs inte om du använder en ordetlig pustakorv! Tips är från Markos Charkt!

Servera med ris el pasta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0